Typografisk handbok och andra böcker

Igår handlade jag upp presentkortet på LundeQ som vi fick från jobbet i julklapp, och gissa om jag var duktig när jag köpte en bok som faktiskt är väldigt användbar på mitt jobb. :-)

Typografisk handbok kom jag hem med.

”Typografi är språk för ögat. Typografisk handbok är sedan många år standardboken om typografi på svenska, konkret hjälpreda och normgivare på det grafiska området, använd i undervisning på alla nivåer, oundgänglig för var och en som arbetar med text. Tillsammans med Svenska Akademins ordlista och Språknämndens skrivregler står den numera tätt tryckt intill många datorer. Detta är en efterlängtad ny upplaga, helt omarbetad, moderniserad och med mycket nyskrivet material.”

Jag har bläddrat lite i den och shit vad bra den kommer vara för mig och mitt jobb. Sånt där får man ju inte direkt lära sig i skolan (vad jag minns) så det kan ju vara lite knepigt ibland att veta precis vad som är rätt.

Sen så har jag ju en hel drös med andra böcker som väntar på att bli lästa på nattduksbordet.

  • Paulo Coelho – Djävulen och Fröken Prym, har jag fått låna utav Malin och den håller jag på med just nu. Kan inte riktigt än svara om jag tycker att Paulo Coelho är något för mig…
  • Ann Rosman – Fyrmästarens dotter, har jag också fått låna utav Malin. Ska nog läsas efter Djävulen och fröken Prym.
  • Katarina Wennstam – Dödergök, har jag också fått låna av Malin (snälla Malin plockade ut ett gäng böcker som hon trodde jag skulle gilla när jag gnällde över att jag inte visste vad jag ville läsa. Tack big-sis!).
  • Jonas Jonasson – Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, fick jag av bästa Carro i födelsedagspresent och den ska jag läsa så snart jag läst böckerna jag lånat av Malin. :-)
  • Martina Bonnier – Fashionista, köpte jag nu i julas tillsammans med lite kokböcker av ett presentkort jag fick i födelsedagspresent. Ska jag läsa sen också, men mest köpte jag den för att gillar FINA böcker… :-)
  • Lauren Conrad – Style, den köpte jag för ett bra tag sedan och sen har den legat där… Har bläddrat i den och kommer nog inte läsa så mycket (är på engelska, och jag gillar inte att läsa på engelska). Köpte den mest för att jag gillar LC, och som sagt FINA böcker (om kläder och stil helst dessutom).

Men nu jäklar ska den där högen med böcker jobbas på att betas av. :-)

One thought on “Typografisk handbok och andra böcker

  1. Visst är det kul med böcker?! Skulle vilja ha en hel helg å bara ligga och läsa på, så underbart det skulle vara! Fast ganska så slöseri med barnvaktstid… :S

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *