”Vart bor du lilla råtta…

…i DITT hus!”

Inatt vaknade jag av att Aslan for som en tok i sovrummet och sen ut i vardagsrummet.

”Vad i HELEVETE, kattjävel” tänkte jag och försökte somna om. Sen hör jag hur han far omkring ännu värre i vardagsrummet.

”Vad i helvetes jävla KATTHELVETE!!!” tänker jag då och går upp för att kolla vad han håller på med. Min starkaste misstanke var ju bara att han fått spel och då är det ju bara att kasta ut honom.

Men.

Nej, Aslan hade en liten mus som han lekte med. Och lekte var verkligen rätt ord. Lilla livrädda musen var helt intakt, inte en skråma, utan bara lite katt-salivig. Jag vill ju helst inte ha någon mus i mitt hus så jag ville ju att Aslan skulle äta upp den. Men Aslan var nog mycket gladare över att ha fått en ”lekkamrat” än en mumsbit.

Efter mycket om och men, framdragna bokhyllor och allt annat som en liten mus kan gömma sig bakom så far musen in i skåpet där varmvattenberedaren står och försvinner ner i ett hål där rören går ner (ja, vi ska stänga igen där SNARAST).

Aslan verkade mycket besviken över att hans lilla kompis är borta och vi går och lägger oss (ja, jag var ju tvungen att väcka Simon så att han fick hjälpa till) igen. Efter ett tag så hör jag livet i vardagsrummet börja igen, och på morgonen så hade vi fina små musinälvor (helt otroligt egentligen, de äter upp ALLT utom typ levern (tror jag) som de lämnar kvar helt oförstörd) på golvet.

Duktig Aslan.

Men kanske borde vi skaffa en till katt. Om det händer igen, så att Aslan kanske känner lite press på sig att äta upp den lite fortare.

Jag hade väldans svårt att somna om sen på resten av natten, det kändes som att det kröp möss i hela sängen… Blä.

Så nu jävlar ska det mus-säkras i huset.

Slut på fika, over and out.

4 thoughts on “”Vart bor du lilla råtta…

 1. Hahaha…duktig Aslan som sagt.. :)
  Min första julklapp från Björn var en stor grön geleråtta och en råttfälla..
  Han tyckte att han var jätterolig, jag förstod inte riktigt.
  Han fick äta upp råttan själv men fällan står här fortfarande i sitt paket..vet dock inte vad jag skulle göra om vi ställde ut den och det kom en mus i den..försöker helst släppa ut dem utan att döda.
  Hade vi haft min gamla katt här hade han tittat på den bara, han är för lat.
  Men vår gamla hund hade lekt tills musen var ihjälskrämd, hon skrämde alltid upp sorkar ur deras bon och hade skitkul..
  Skaffa en till katt så kan Aslan leka med den istället ;)

 2. Hej

  Inge roligt med möss, men vill ni ha en kattunge?
  finns en hankattunge (tror inte nån har paxat den iaf) Den är färdig för leverans nu är ca 13 veckor, vi ha syrran!

  Hör av dig, Malin har ju numret!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *