Update potträning

Vi pottränade Isak en hel del nu i sommar, och jag hade ju hoppats att han skulle vara redo för att bli blöjfri. Dock visade det sig att Isak inte var så där himla sugen på kalsonger utan han har faktiskt helst blöja.

Men vi körde på ändå och han hade ju kalsonger mycket, och framför allt badbyxor. Och det har inte hänt många olyckor alls! Kanske 10 stycken totalt.

MEEEEEN, där är ju också problemet. Han håller sig. Hade han haft badbyxor eller kalsonger mycket en dag så fick han ont i magen dagen efter. Lättare är det med att kissa, men man märker att det kan gå många timmar mellan gångerna han kissar om han har kallingar, och när man väl sätter på en blöja så fylls den nästan direkt. Och självklart går vi på pottan med honom även fast han själv inte tycker att han behöver.

Så, i slutet på sommaren så fick han ont i magen i några dagar och vi bestämde oss för att ta en paus i träningen. Han har ju ändå gärna blöja så han lider ju inte!

Men nu tänkte vi försöka lite mer igen, och idag har han haft kallingar från 15-tiden när vi kom hem fram till 20 när han gick och la sig. Och ingen olycka alls, bara en kissning på pottan.

Duktig kille!

Tuva blev ju torr när hon var 2 år och någon månad, så Isak är bra mycket senare. Men det gör inget, jag känner ingen stress än. Det är nog först om han skulle gå med blöja nästa höst som jag skulle börja bli lite stressad. ;-)

Dock måste vi investera i ett gäng nya kallingar! Jag köpte billigast möjliga för att kunna slänga dem med gott samvete om det blev en massa olyckor i dem. Men eftersom vi sluppit så mycket olyckor så kanske det är värt att investera i några stycken som inte är i stans sämsta kvalité och som hans lilla rumpa får plats i. Haha!

S0000007135201_F_W30_20140513153617 S0000007135915_F_W30_20140521111310Några kallingar i de här mönstren skulle nog pojken gilla. Bilar och polisbilar. Skulle mamman få välja så skulle det hellre vart My Little Pony, rosa och glitter. Men, men, pojken börjar mer och mer få en egen pojkvilja… ;-)

 

3 thoughts on “Update potträning

  1. Vi har försökt med Charlie sedan förra sommaren men först nu, för någon månad sedan, så lossnade det. Han har också trivts väldigt bra med blöja :) Han är 3,5 år nu. Jag hade börjat känna mig rejält stressad över det, men jag tror inte man kan påverka så mycket egentligen. De blir torra när de är redo och nu är han torr på dagen och har blöja på natten,och den stannar nog ett tag till då den är rejält blöt på morgonen :)

    • Ja, Isak fyller ju 3 i oktober, så än känner jag ingen stress även fast det skulle vara skönt att slippa ha något blöjbarn. :-) Stämmer verkligen att de blir torra när de är redo, och det sägs ju att pojkar ofta är lite senare än tjejer med det. Att ha blöja på natten tror jag de kan ha rätt länge, vi hade tur med Tuva där dock. Hon slutade nästan direkt med nattblöja med. Men det kan vända snabbt det där också, helt plötsligt är de helt torra, natt som dag! :-) Kram

  2. Två år låter jättetidigt! Mina tvillingar är 3 år och ca 2 månader och de har kvar blöjan på natten och är ganska torra på dagen. Men visst händer det olyckor. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *