Recension: Sagan om den underbara familjen Kanin och Djupsjöns hemlighet

För en dryg vecka sedan fick vi hem senaste boken i serien om ”den underbara familjen Kanin”; Djupsjöns hemlighet. Vi hade förhandsbokat via cdon och sen väntat med spänning!

Vi har sedan tidigare de två andra böckerna ”Monstret i skogen” och ”Godistrollet” (så har jag letat som attan efter tredje boken ”Fru skräck” men den verkar slutsåld överallt) och de är verkligen super spännande, roliga att läsa och underbart tecknade. Jag älskar att läsa dem för Tuva, och hon gillar dem när hon är på humör för något spännande och lite läskigt.

Fint illustrerad framsida.

Väldigt spännande innehåll!

Alltså dom här böckerna är så sjukt bra, och roliga. Skrivet på ett väldigt lätt och roligt språk, och illustrationerna kan vara rätt roliga för både barn och vuxna. Dessutom gillar jag när det är MYCKET bild. Inte bara en liten figur på varje sida.

Och sen spänningen då, det byggs upp en otroligt spänning innan det på slutet (SLUTA LÄS OM NI INTE VILL VETA) blir bra. Och monstret är egentligen snäll, bara missförstådd. Och så är alla kompisar och huvudpersonen Lillebror Kanin som är lite harig (haha) och rädd av sig egentligen, har fått övervunnit sin rädsla och fått vara modig och duktig.

Alla böckerna av Jonna Björnstjerna får SSSSSS (6) av 5 möjliga.

Jag har inte träffat ett barn som inte blivit helt fångad, och suttit som på nålar av spänning när man läst de här böckerna. Iallafall har jag testat på ålder 2,5 år upp till 7 år. (Ok, Isak satt inte som ett ljus och lyssnade men han är ju bara 1,5 år och lite för liten).

2 thoughts on “Recension: Sagan om den underbara familjen Kanin och Djupsjöns hemlighet

  1. Ja dom du vet älskar ellen den med monstret i skogen. Hon har verkligen älskat den sen första gången vi läste den. Men hon tänker mycket på den oxå, frågar ofta om monstret som är ledsen och får bada. Vet inte om det är på gränsen för svår för henne, men vi försöker cencurera lite det som kan vara svårt att förstå. Men som sagt, hon vill höra den varje kväll så vi måste nog slå till på denna också!

    • Ja, det kan jag tänka mig. Tuva tycker ju att den blir förspännande ibland… Speciellt om man lever sig in extra i hur man läser, då får man lugna sig lite och läsa mer ”glatt”. Haha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *