Märta i födelsedagspresent

Alltså, är det något jag är imponerad över så är det att Tuva numera läser och skriver riktigt bra! Hon hinner liksom läsa skyltar när vi är ute och åker och försöker att läsa texten på textade program. Mest är jag imponerad över det att hon faktiskt lärt sig helt själv! Visst, vi har uppmuntrat och köpt böcker om bokstäver (när hon var 2-3-år var favoriten ”ABC sa lilla T” tex) och jag gjorde ju hennes ABC-tavla till henne innan hon fyllde 2 år just för att hon var så intresserad av bokstäver. Men det är ju hon som pushat på, och velat lära sig mer. Tragglat med brev och böcker alldeles själv. Idag skrev hon inbjudningarna till hennes kalas för förskolekompisarna. :-)

Senaste nytt i bokhyllan är ”Lätt att läsa” och så hittade jag en hästbok ”Extra lätt att läsa” (den är skriven i versaler), men favoriterna är verkligen ”Lätta att läsa” böckerna om Märta. Hittills har hon Märtas hästbok och Märta älskar hästar (De tre första böckerna i en) (eller förresten, efter lite googlande så visade sig det att det är del 1,2 och 4) och nu till födelsedagen så vore det ju kul att utöka samlingen och då funderar jag på de här:

9789163866524_200_marta-pa-hopptavling

Märta på hopptävling (nummer 3)

9789163870057_large_marta-och-silverhastenMärta och Silverhästen (nummer 6, Märstas hästbok är nr 5 :-) )

De är verkligen perfekta böcker för min häst- och lästokiga lilla tjej. Och ja, självklart så är det ju det ju inte det enda som kommer att finnas i paketen. Jag har lyckats köpa hem 4 nya klänningar (fast en kommer få bli påskpresent, och resten är bara bra sommarklänningar), ett par sandaler och sen så står ju Monster High och Sofia den första familjen högt upp på listan. ;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *