>"Mamma! Bajs! Fingret!"

>

Mmm. Jag är alltså hemma och vabbar idag.

Inatt vid 02-snåret vaknade Tuva (då hade jag redan hunnit vart upp 6 gånger sen jag la mig) och klagade på att hon hade "Ont, magen" och "Byta blöja, bajsat". Men inte hade hon bajsat inte, men hon fes så att det luktade som om vi var i Skutskär (pappersbruk = luktar inte gott). Och sen fick jag inte henne att somna om, strumporna kläddes på händerna, strumporna kläddes på fötterna, strumporna tappades bort, "Ont munnen! Blåsa!", "Ont magen", "Byta blöja, bajsa" (men det kom aldrig nå) osv fram till klockan 5.30, då stände jag av larmet på min mobil och tänkte att imorgon får vi tamigtusan försova oss för jag kan inte gå upp om 45 min när jag vart vaken sen 02 och inte fått någon sammanhängade sömn. Men då somnade vi allafall till slut om.

Sen när vi vaknade vid 8.00 hörde jag av mig till jobbet och sa att jag skulle komma senare. Tuva fortsatte klaga på magen och fisa illa. Men jag förklarade att det var ju bara en fis, vi behövde inte byta blöja.

Sen när jag står och sminkar mig så hör jag Tuva ropa:

"Mamma! Bajs! Fingret!"

Då kom minsann bajset. I väldigt rinnande form… Ut över golv, ben och fingrar (uppenbarligen). Tur att vi inte hunnit ta oss iväg! Så det blev dusch för Tuva, jag fick ringa och säga att vi inte skulle komma till både jobb och förskola. Sen var det dags igen att duscha…

Men efter det har det vart lungt, och det var vid 9-tiden. Annars är det en väldigt pigg liten tjej som inte verkar vara det minsta brydd om att magen krånglat. Förhoppningsvis så blev det ju inte värre än så här, och det behöver ju inte vara magsjuka. Kan ju vara nå hon fått i sig. Men de har ju den här 48-timmars regeln (som ju är bra) när det gäller sånt på dagis så vi har redan tagit påsklov här hemma. Iallafall Tuva, imorgon får nämligen pappan hennes vabba.

Nu ska hon väckas, hon har sovit på tok för länge!

Ciao!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *