Depend gellack – update!

Nu var det ett tag sedan jag skrev något om Depends gellack sedan jag blev frälst i höstas. Så nu har jag lärt mig lite mer och tänkte ge lite tips efter vad jag har lärt mig.

Jag beställde mitt startkit från Lyko där det var lite billigare, och jag har även klickat hem nagellack därifrån.

Mitt absoluta favoritlack är Neon pink glitter nr 1001. Jag blir glad varje gång jag ser på mina naglar när jag målat i det!

MG_6576Mycket finare i verkligheten. Svårt att fånga glitter på bild…

Dock sitter inte gellacket så jätte bra på mina naglar (men ändå 1000 gånger bättre än vanligt nagellack) och det är lätt för mig att pilla bort det, speciellt när det vuxit ut en bit och blivit en liten kant. Därför är det viktigt att vara noga med målningen, flera tunna lager och se till att det inte rinner ut mot kanten av nageln och bildar en liten klump (vilket det lätt kan göra om man inte stryker noga, det är en lite annorlunda konsistens på gellacket mot vanliga nagellack). Så stryk med penseln många gånger över nageln.

Ett annat tips för att det ska hålla längre är att måla över ett nytt lager topplack när det börjar växa ut, då blir inte den där kanten lika känslig heller. Det går bra att måla över med vanligt topplack också, om man inte har tillgång till uv-lampan.

Och för mig som har väldigt sköra naglar och vill behålla dem som de är (alltså blivit med hjälp av gellacket, använder jag det inte så nöts de snabbt ner till ”vanlig” längd…) så är det viktigt att se till att alltid ha gellacket, orkar man inte, eller inte är sugen på nagellackade naglar så är det värt att ändå måla på ett lager underlack och ett lager överlack för att behålla nageln fin.

2EB52248-F417-4F3C-B48A-243956C3303B1380979448.756241Ja, de är ju inte så långa ändå. Jag är inte ute efter långa naglar heller, men jag vill gärna att de ska vara längre än helt nernötta. ;-)

Och så sista tipset är att följa Depend på instagram (@dependcosmetic) på instagram för massvis med inspiration och koll på nyheter. Just nu väntar jag på att kollektionen för vår/sommar 2014 ska landa i butik. Kika här vad mycket fint!

Har ni andra tips med gellacket så får ni gärna lämna en kommentar här under. Jag vet att det kan vara rätt olika, tex så vet jag folk som har jätte svårt att få bort det, men det har ju visst inte jag. :-)

One thought on “Depend gellack – update!

  1. Jag tror nog allt fiveunits är snygga på dig också, det är bara en vanesak!

    tack för krya på dig hälsningen, vi är nästan helt på banan igen, en lugn dag till sen kör vi gärnet ;)
    tack för tips på ny gellack färg, älskade den där glittriga!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *