Dag 09 – Min tro

Åh, min tro. Det här är ju lite roliga saker att diskutera. Jag gillar religon och att höra vad folk TROR PÅ.

Visste ni att mitt specialarbete i 3:an på gymnasiet handlade om hinduistiska gudar?

Haha!

Men ja, det här är min tro:

Jag tror inte på Gud. Eller jag tror att jag inte tror på Gud. Men jag tror på någon sorts allvetande. Eller kanske som jordens ”själ”. Jag tror på människans själ, på själar över huvudettaget! Vilket gör att jag ju också tror lite på spöken*. Jag tror på att (vill tro på att) man återföds. Känns ju förbannat tråkigt om livet bara skulle ta stopp när man dör.

Jag vill gärna ha lite mer spänning och mystik kring min själ. :-)

Sen tror jag bitvis på ödet. Jag tror att vissa saker är förutbestämda att ske, men att man ändå kan skapa sitt öde själv också. Om man är väldigt beslutsam och driven.

Men ja, det är kul det här med tro och religion. Otroligt fascinerande hur folk kan TRO så mycket att de är beredda att offra sig själva. Fascinerande att folk kan hata och mörda bara för att andra TROR något annat. Crazy.

Jaja, men det jag beskrev ovan är MIN tro.

Vad tror ni?

*Samtidigt som jag också känner att jag skulle vilja veta HUR de kan finnas. De måste ju vara fysisk materia för att kunna finnas. Inget kan väl finnas utan att finnas egentligen? Snurrigt jag vet, men det blir ju lätt så när man pratar om sånt här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *