Dagens i-landproblem

Jag älskar mina nya svarta byxor från Gina Tricot (som jag fyndade på rean för bara 149:-!).

Men nu till mitt lilla problem.

Jag skulle kunna ha dem varje dag! De passar bäst till nästan ALLT i min garderob. Igår kväll la jag dem på tvätt efter att använt dem mån-ons och la fram ett par andra jeans. Men så, imorse när jag klädde på mig så rotade jag fram dem ur tvättlådan och tog på mig dem igen.

Hur många dagar kan man använda ett par byxor innan de MÅSTE tvättas? De är ju tajta som satan så man kanske mer kan räkna dem som ett par tights istället för byxor.

Jag har ju annars lite tvättnoja och använder ogärna kläder två gånger. Eller iofs, jeans och cardigans kan jag nog använda upp mot tre gånger innan jag tvättar dem.

Hur ofta tvättar ni era kläder?

4 thoughts on “Dagens i-landproblem

 1. Hehe.. Använder kanske plaggen 2-3 gånger.. på jobbet bara 1 gång. Byxor och koftor tycker jag man kan ha lite längre, än toppar och tights/leggings. Bara de inte är fläckiga liksom. ”Riktiga jeans” ska man ju typ aldrig tvätta säger de i butikerna, man ska bara vädra dem då och då.. Lite äckligt tycker jag.

 2. Just jeans ”ska” man ju enligt experterna max tvätta typ var tredje månad och vänta längre än så första gången, minst ett halvår om det är rådenim. Tipset är att man ska frysa, blöta, och vädra dem däremellan.

  http://www.manolo.se/artiklar/artikel/20050807/att-tvatta-eller-att-inte-tvatta/?page=1

  Jag har aldrig lyckats vänta så länge, men speciellt med svarta jeans försöker jag vara restriktiv med hur ofta jag tvättar dem eftersom de oftast tappar färgen så fort. Normalt sett har jag tvättstuga varannan vecka och försöker tvätta det par jeans som jag är mest rädd om max varannan tvättomgång, alltså max 1 gg per månad såvida jag inte blivit extra skitig och inte kanske heller inte om jag använt dem varje dag.

  Andra typer av kläder tvättar jag dock efter 1-2 dagars användning såvida det inte är en väldigt känslig tröja, då kan jag ”spara” den lite längre.

 3. Byxor tycker jag att man kan använda lite längre än tex tröjor. Dem blir inte smutsiga eller svettiga på samma sätt, man svettas ju inte på benen, inte den här årstiden i alla fall.
  Men jag är också tvättoman och tvättar hellre för ofta än för sällan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *