Årssammanfattning 2015

Jag snodde den här listan från Underbara Clara. Tänkte att den kunde vara lite rolig att göra. :-)

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut? Massvis med saker. Om vi börjar med det roliga så åkte jag halvvasan, Kristinaloppet och flera rullskideslopp. Jag förlovade mig och åkte utomlands med två kids. Jag var i Nice och på Rhodos. Bland annat. :-)

Sen var det ju en hel del tråkiga saker med, jag såg min mamma dö och allt kring begravningen var första gången jag fick vara med om. Att välja gravsten, kista, blommor och vad hon ska ha med sig och ha på sig i kistan. Fy. Hoppas det dröjer tusen år innan jag måste göra det igen.

Sen började ju faktiskt Tuva i 1:an och blev skolbarn på rikigt, samt att Isak opererades och sövdes. Det var inte lätt för mammahjärtat.

Genomdrev du någon stor förändring? Kökesrenoveringen, men det var egentligen mest Simons projekt och han som var drivande.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Japp! Ett par bebisar har det blivit under året. ♥

Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas? 

23/3 då mamma dog.

16/4 när vi begravde henne.

1/5 Då Simon friade. ♥

22/8 då jag och pappa åkte alliansloppet på hans födelsedag och jag hade fixat så att han blev uppropad och firad på scen.

Dog någon som stod dig nära? Mamma…

Vilka länder besökte du? Nice och Rhodos (och räknas Åland? ;-) )

Bästa köpet? Hmm… Just nu är jag väldans nöjd med min iPhone 6S plus. Men önskar att jag hade kunnat skriva att det var ett par nya rullisar som rullar fort som attan! Sen var väl köket så klart ett väldigt bra köp.

Gjorde någonting dig riktigt glad? Att få inviga köket, och en drös andra saker. Dock har ju det här året kantats väldigt mycket av mammas död.

Saknar du något under år 2015 som du vill ha år 2016? Vad önskar du att du gjort mer?  Lugn. Att ha mer ordning på livet och inte vara så uppe i varv utan att kunna fokusera på det jag gör och inte studsa runt som en yr höna och tro att jag ska hinna precis allt, precis samtidigt och sen blir ledsen för att jag inte klarar av det. Så jag önskar att jag taggat ner lite mer under året.

Vad önskar du att du gjort mindre? Stressat och oroat mig.

Favoritprogram på TV? Homeland på netflix. Lätt! Måste jag välja program som går på tv så är det ”Det okända”, ”Vikings” och alla med Kardashians.

Bästa boken du läste i år? Jag tror inte jag läst någon bok? PINSAMT!

Största musikaliska upptäckten? Att Isak kan sjunga!

Vad var din största framgång på jobbet 2015? Att jag fått koll på läget i min nya roll på jobbet, med mina nya arbetsuppgifter. Jag faktiskt lyckats ro i land en hel del under 2015 och börjat känna mig tryggare med vad jag kan och inte är lika osäker. Och att jag har lärt mig att våga fråga mer, jag behöver inte lösa problem själv utan jag kan fråga supporten! För förvånansvärt ofta så är det inte jag som gör fel. Tjoho!

Största framgång på det privata planet? Att vi fått ordning på så mycket med Isaks hälsa, så att man slipper oroa sig för den där lillpojken och att han börjat sova hyfsat på nätterna. Oftast vaknar han bara 1-2 gånger och sen först vid 05.30-06.30 snåret. SKÖNT!

Största misstaget? Alltså, jag gör sjukt mycket misstag. Men jag tänker att jag ser dem som lärdomar? Tex så kommer jag aldrig mer blanda kokosolja i julchokladen (jag trodde att kokosolja och kokosfett var samma sak). Den smälter ju i rumstemperatur!

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Mycket mer ledsen, men det har ju sina förklaringar. Mamma dog ju. Ibland känns det som att jag som oftast är glad i grunden, numera är ledsen som grundkänsla. Men jag vet ju att det blir så, det är en del av sorgearbetet så jag accepterar och väntar ut. Är ändå väldigt glad över mitt liv, flyktingkrisen kan ju inte göra annat än att känna sig tacksam för det livet jag fått bara genom att födas i Sverige.

Vad spenderade du mest pengar på? Livet tror jag minsann. Har man tretusensjuhundrafemitiotvå intressen så blir utgifterna väldigt spridda och inköpen halvdana. ;-)

Något du önskade dig och fick? Mycket qualitytime med pappsen iom att vi åkte både upp till vasaloppet och alliansloppet tillsammans. ♥ Samt att vi ju fick åka utomlands hela lilla familjen tillsammans med Simons föräldrar och syster med familj. Super mysigt!

Något du önskade dig och inte fick? Glada barn. Skoja bara. ;-) Min önskelista är oftast väldigt lång så det är orimligt att jag ska kunna få allt jag drömmer om. Nya objektiv till kameran, nya rullskidor, en iWatch, en utbyggnad till huset, ny gång upp till huset och ett trädäck på uteplatsen, ett växthus, och framför allt, massor av extra timmar på dygnet.

Vad gjorde du på din födelsedag 2015? Den har ju faktiskt precis firats! Jag blev bortskämd under dagen och sen så hade jag mitt årliga glöggkalas för familjen på kvällen. Supermys!

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Lätt, att mamma inte hade dött.

Vad fick dig att må bra?  Träning, framför allt rullskidor. Jag har insett att jag måste träna för att må bra. Speciellt nu när jag mår lite halvkasst i grunden så är det träningen som gör att jag faktiskt mår bra. (När Simon tvingar iväg mig för att träna så vet jag att jag är ett litet monster när jag inte tränar…). Och sen så självklart mitt liv i det stora hela. Jag är väldigt tacksam för mitt liv som vi byggt upp och för alla mina nära och kära. ♥

Vem saknade du? Mamma. Och iom att Simon börjat släktforska så har jag också börjat tänka mer på min farmor och farfar, det är 15 år sen nu de dog och jag kan verkligen sakna dem och känna att det är tråkigt att de inte fick lära känna mitt vuxna jag och mina barn.

De bästa nya människorna du träffade? Oj kan knappt komma på några nya människor jag träffat. Haha!

Mest stolt över? Mina barn. Men det hoppas jag håller i sig och inte är något specifikt för 2015. ;-)

Högsta önskan just nu? Att jag inte förlorar någon mer nära och kär och att jag (och vi) får landa lite under 2016.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?  Fokusera på att må bra och stressa mindre. Försöka att förstå någonstans att det inte går att jag hinner precis allt. Och ta mer hjälp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *