Världens sämsta lilleputtland ligger i Skellefteå

Har ni vägarna förbi Skellefteå så gå INTE på Lilleputtlandet. Så ovärt pengarna. Det kostade liksom 80:-/person (för Tuva med, bara barn under 2 år gick in gratis) och det byggdes någon gång för 100 år sedan och har inte underhållits sedan dess. Rent livsfarligt på sina ställen! Dessutom var det ju ingenting att titta på, små ihopsnickrade stugor men ingenting mer (på hemsidan så står det något om trollet Trolle och man ser att det är Indianer i westernstaden, men det var helt tomt, inte en kotte som gjorde något). Och fjortisarna som sommarjobbade såg ut att hålla på att avlida, bokstavligt talat! Hon som satt vid elbilarna hade skrivit på bordet framför sig ”Jag dör sakta men säkert bort här”.

Faktiskt riktigt, riktigt kasst. Synd på en så bra idé.

Men nu var vi ju ändå där och hade betalat så det var väl lika bra att göra det bästa av det.

Tuva vaskar guld. Guldet kunde sen bytas in mot en papperslapp. Jippiyey! ;-)

Sara och Adam vaskade också guld. Dock fick de ingen papperslapp.

Adam och Tuva snickrar (Observera skylten i bakgrunden, men varför skulle man få för sig att den skulle vara bemannad när det inte fanns en kotte någon annanstans?) och jag står brevid med dålig hållning (STRÄCK PÅ DIG SARA!).

Adam (som ju faktiskt är snickare) och hans mästerverk. ;-) Ok, snickarboa var väl en av få saker som faktiskt var bra. :-)

Tuva sitter och tar igen sig uppe på en fallfärdig båt.

Sara och Tuva på väg upp för en fallfärdig trapp till ett fallfärdigt hus.

Pappa Simon var (är?) rädd för svampar.

Tuva ville göra lika som pappa.

Ok… Det kanske är spännande…

Hmmm… Ja, huset är ju osynligt så det är klart man inte ser det med blotta ögat… Bäst att göra som det står och titta i röret.

Nehe, det var visst bara ett rör som höll på att lossna från trädet. Inte såg man nå osynligt hus i röret heller… (Ok för att det var OSYNLIGT, men ändå…)

Tuva kör elbil på vad som kanske kan vara den sämsta banan jag sett någonsin. Pytte liten var den också, och bara 1 varv var gratis, sen fick man betala 5:- per varv. Gah. Utanför var det en trehjulingsbana som var så förstörd och bucklig att det absolut inte gick att cykla på den.

 Men en hoppborg fanns det och DET var skoj! Det slapp man betala extra för också…

Mamman satt och var nervös för att lillan skulle råka hoppa rakt ut på marken.

Och visst var oron befogad! För helt plötsligt damp det ner en Tuvis i knät!

När det blev barntomt (förutom Tuvisen då) så passade mamman och fastern på att få lite valuta för pengarna. Hey, har man betalat 80:- så vill man ju ha nå kul!

Som sagt, skippa Lilleputtlandet om ni är i Skellefteå. Att hoppa i hoppborg kan man nog göra billigare någon annanstans.

Jag har några fler inlägg om när vi var i Norrland på gång, bland annat hjortronplockning, spöksafari och lite badbilder. Det ni! Spännande va? ;-)

Ciao!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *