Tuvas inskolning på nya förskolan

Det går bra för Tuva på inskolningen, och imorgon tänker jag lämna henne efter att ha stannat där i en halvtimme ungefär (om fröknarna tillåter så klart! De bestämmer ju) för jag tycker att vi har kommit till en gräns då jag försvårar för Tuva att få en plats i gruppen och ty sig till sina fröknar.

Hon har sten koll på mig i stort sett hela tiden och det är ju mig hon vänder sig till om det är något, och det kommer hon ju att fortsätta med tills jag lämnar henne och hon MÅSTE ty sig till någon annan. Hon har ju två jätte gulliga fröknar som kommer kunna ta hand om henne jätte bra så det är verkligen ingen fara med att lämna henne. Dessutom så är ju inte Tuva en sån som går och lider i det tysta… Nej, hon är ganska mycket motsatsen till det! Och även om man kan bli bra less på det här hemma så känns det ju skönt att veta att hon är sån när hon går på dagis.

Dessutom är det ju bara för fröknarna att ringa om det är nå så är vi där på under 10 min. Och hon har ju dessutom gått på dagis i ett helt år och vi har nu vart med henne i tre dagar på nya dagiset. Så har hon hittat sina två nya polare Edith och Signe. :-) Fast hon pratar fortfarande om Julia, Linna och Danny, hennes gamla kompisar så jag tror nog att hon saknar dem… Och det gör ju lite ont i mitt hjärta att vi slitit upp henne från det hon är van vid trots att hon hamnat på ett 1000 gånger bättre dagis nu.

Men hon är bra trött nu, hon ville inte duscha (men det var hon tvungen till) och absolut inte ha någon mat (men hon åt ca 3 vuxen portioner med pyttipanna till lunch, limpmacka + yougurt till mellis och sen har vi fikat hos Malin så hon är väl kanske inte så hungrig) och ligger nu nedbäddad i soffan igen framför Pippi.

Min lilla underbara sötnos!

Min lilla tokiga sötnos också! Hon berättade för Erik idag att hennes pappa var på söderhavet och hennes mamma hette Pippi. :-) Och imorse var hon Pippi, pappa var Tommy och jag var Annika.

Så otroligt rolig ålder hon är i nu. Stanna tiden här ett tag tack!

One thought on “Tuvas inskolning på nya förskolan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *