Tuva skapar sina egna rutiner

Tuva ville ligga och läsa sina bamsetidningar innan hon ska sova ikväll igen. Och visst det kan hon ju få. Jag kan ju liksom inte klaga, det är ju ett steg i rätt riktning mot att somna själv.

Men jag fattar inte att hon kan vara vaken så länge? Kan ju vara så att hon sover för mycket på dagen… Men samtidigt är hon ju SÅÅÅ trött då, så jag tror hon behöver sin sömn också. Nej, det är nog bara det att vi hamnat i en sån här ”mittimellanperiod” med sömnen. Såna kändes det ju som man hamnade i så fort man lyckats få in något bra när hon var liten.

”Mamma, jag vill sova själv” säger hon nu. ”Jag ska sova nu så jag ska släcka. Mamma gå nu!” och när jag gick ”Stäng dörren!” när jag sköt igen dörren lite grann. ”Stäng!” sa hon igen och då sköt jag igen dörren så mycket som det går utan att stänga och gick ut. Då hör jag hennes små fötter som springer upp och stänger igen dörren.

Jaja, vi får se hur det går.

Tuva var nog tröttare INNAN hon skulle sova, då bäddade hon ner sig framför Pippi. Min lilla mystjej. ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *