Slask, lera och skitiga barn

Alltså, det här slaskvädret! Jag blir galen. Tuva fullkomligt förstör sina ytterkläder (hur mycket lervälling tål ett par skalbyxor? Och hur ofta kan man tvätta dem utan att de blir slut?) och att sätta på henne ett galonställ nu när hon går i förskoleklass fungerar inte nå vidare.

Och samtidigt som jag inte vill att hon ska hämmas utav sina kläder, så tycker jag ju kanske att hon inte behöver rulla sig i leran. VARJE dag…

Problemet är ju också att hon har ett fodralgalonställ som hon använt massor under två års tid och som hon aldrig riktigt gillat (det är svart och blått för att Isak ska kunna ärva. Är inte säker på att han kommer att gilla rosa när han kommer upp i strl 120 ;-) ), men det har hon vuxit ur. Nu skulle hon behöva ett i strl 140, men det finns ju inte!

Skitar inte barn i strl 140 ner sig?

431_145217_321233-431_K_1Det här setet från Abeko fast svart/blått har de haft tidigare. Finns för bara 349:- hos Vingåkers factory outlet. (här) Men det finns bara upp till 120. Och egentligen så skulle det ju räcka med en jacka… Skalbyxorna får hon väl fortsätta att nöta på.

Är det någon som har tips om vart man kan hitta fodrade galonjackor i strolek 140 så hojta till! Eller om det är någon som kan en vinterdans som jag kan göra så att leran fryser. Det vore nog det allra, allra bästa faktiskt.

GE MIG VINTER NUUUUUU!!!!

2 thoughts on “Slask, lera och skitiga barn

  1. Didriksons har upp till 130 iaf. Dom är ganska stora i storlek. Har ett urväxt set i 130 om det kan va intressant. 150:- i så fall. Den där skolgården dödar tyvärr mycket ytterkläder

    • Ja men verkligen! Saknar förskolansgård. ;-) 130 tror jag tyvärr blir för litet, även om de är stora i storleken… Men tack ändå! Jag hittade en jacka från Ellos. :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *