Picasa!

Jag har hört talas om Picasa många gånger, men aldrig riktigt brytt mig. Ska man ha ett program att redigera bilder i så ska det vara Photoshop. Punkt.

Men när jag hade pc’n så brukade jag montera in bilderna i Powerpoint bara för att det gick snabbt att fixa om man ville ha någon ram, lite text osv. Kvalitén på bilderna som blir SKA ju vara dålig. Vill ju inte ta upp hela mitt serverutrymme som jag betalar för med några tunga bilder. Men nu har jag ju mac, och inget program till den (har ju inte ens Photoshop än så länge, men det går ju bra att redigera bilderna i iPhoto) så jag har bara lagt upp bilderna precis som de är. Vilket ju ser lite tråkigt ut.

Så jag googlade efter gratis bildredigerings program och hittade Picasa. Helt klockrent program ju. Det går SUPER SNABBT att bara slänga in några bilder, fixa en ram, lite text och bara ”poff” upp på bloggen.

För att blogga för mig, det är något som SKA gå snabbt.

Bilder från i lördagsdag fixade på 5 sek i Picasa.

One thought on “Picasa!

  1. JO MEN DET ÄR JU DET JAG HAR SAGT HELA TIDEN SARA!!!!! PICASA:)

    annars så:
    Haha JO jag sa nog nåt sån´t;) Och det stämmer iofs…har man dåligt eller äckligt vatten så kan det bli väldigt mycket bättre om man tömmer ur brunnen. Däremot så kan det ju kanske vara bra om man är lite förberedd och har bunkrat upp lite;)

    Sen…ja…eftersom vår pump inte känner av att vattnet är slut så står den och torrpumpar…dvs att den riskerar att brinna upp o man inte stänger av den….man lär så länge man lever ,men ibland blir det dyrt.

    kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *