Nu är två stycken "2" och inte "många"

Nu kan Tuvisen räkna på riktigt, att räkna till 10 har hon väl kunnat ett halvår eller längre, men det har ju vart som en ramsa hon rabblat. När det ska till att räknas så var det ”en” och sen ”många”. Haha! Men nu kan hon räkna rätt. Vart rätt chockad när jag hörde det för någon vecka sedan att hon räknade sina gubbar och kom fram till att det var fyra stycken. Tänk att man kan vara en så stolt mamma!

Dessutom så går det ju riktigt bra med potträningen! På dagis så gick det viserligen inte så bra när hon hade trosor, man måste ju påminna henne ofta om att hon ska komma ihåg att kissa på pottan. Annars så glöms det ju bort… Så hon har blöja, så tar hon av den när hon ska kissa på pottan. Men hemma går det hur bra som helst, man måste vara snabb bara in på pottan när hon säger att hon måste kissa. Man har liksom inte så många sekunder att spela på där inte…

Målet är ju att hon ska vara helt torr (blöja på natten kanske hon fortsätter med iofs) efter semestern då hon ska börja på nya dagiset och som det ser ut nu så kommer det ju gå finemang.

Sen bara sprutar det ju ut ord ur hennes mun, gud vad hon pratar och grejar! I dag när vi badade i badkaret (JAG hade tänkt att bada varmt för min onda nackes skull, men Tuva skulle promt i hon med…) så lekte hon med sin lilla korg med koppar och fat som hon har i badet, och så sa hon till mig:

”Mamma, hålla korgen.”

Så jag tog korgen med båda händerna.

”Nej, mamma! Inte med båda händerna, hålla med en hand. Åkej?”

Det är helt otroligt vad hon kan våran lilla stjärna. Man blir helt förundrad och SÅÅÅ stolt! ♥

Tuvisen och hennes ”Minna” sitter på pottan tillsammans och kikar på Pippi på Youtube på min iPhone.

Nu ska jag fokusera på matchen. Frankrike – Mexico är det ju.

Ciao!

2 thoughts on “Nu är två stycken "2" och inte "många"

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *