Matfrisk tjej

Åh, jag måste bara få skryta lite över Tuvisen. Hon har ju alltid vart matfrisk, men det gäller ju vissa saker. Hon har ju inte vart så pigg på att prova nya saker eller att äta sånt som är ihoprört (grytor, röror, såser, gratänger osv) men nu på senaste så har hon ätit både allt och helt galet mycket!

Tex så gjorde Simon en currygryta med kyckling, bacon, lök och paprika (pasta till) i söndags och det åt hon massor av. Och allt! Hon fick väl i sig över en vuxenportion. I går gjorde jag en tomat/chili/vitlök/bacon röra med pasta och parmesanost och det åt hon hur mycket som helst av! Speciellt så gillade hon parmesanen. :-) Jag var viserligen hungrig och åt väl för två vuxna karlar, men Tuva åt nog för en. Idag åt vi pannkakor, och Tuva som vanligtvis är skeptiskt mot sylt frågade om hon inte kunde få lite ”lingonsylt” till. Nu var det ju som tur inte lingonsylt, utan drottningsylt. Och så smällde hon i sig 3 stora pannkakor med grädde och sylt på. Det är lika mycket som jag åt och jag var proppmätt sen.

Sen vill hon ha välling på kvällen också, trots att vi äter vid 18.00 och hon lägger sig strax efter 19. Antar väl att hon är inne i någon tillväxtperiod, men då undrar jag ju vart det ska sluta? 18.3 kg tung och 103 cm lång var hon när vi var på 3-års kontroll i fredags. Två kurvor över ”normalkruvan” ligger hon.

Jag hade ingen bra bild till inlägget så jag tog en från då hon var 4 månader och smaskade katrinplommonpuré. Det var ju favoriten just då. :-)

Min stora fina, duktiga tjej.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *