Mamma och Pappa är inte samma sak

Haha, läste precis ”Faster-Saras” (Tuva säger så till sin faster Sara, måste lära henne att säga moster/morbror till mina syskon också!) blogg och hittade de här ”tipsen” de fått i en broschyr för nyblivna föräldrar:

Jag misstänker starkt att Smedjebackens kommun tryckte upp någon miljon foldrar någon gång runt 50-60-talet (blir mycket billigare per styck att trycka många samtidigt) och sen dess har de skickat ut samma folder till alla nya föräldrar. För allvarligt???

Nog för att man efter att man fått barn kan känna av att könsrollerna blir ganska så mer markanta än innan (speciellt om mamman är hemma, som jag var, då man fixar allt innan mannen kommer hem så att man kan umgås utan en massa måsten (eller att mannen kan ta barnen ett tag… hehe…) (Oups, nu blev det en parentes i parentesen…)) , oavsett vad man tänkt att det ska bli innan bebisen anlänt. Men herregud, men måste väl ändå utgå från att vi är rätt likatänkande?

Och är man inte likatänkande så kanske det skulle vara bättre att pusha i den riktningen än den motsatta?

Så olika är vi väl ändå inte? (Bortsett från de uppenbara fysiska skillnaderna då. ;-) )

Nope, nu lägger jag det här åt sidan. Nu ska jag laga rabarberpaj medans Simon kikar på hockey och spelar fotbollsspel på datorn.

;-)

 

One thought on “Mamma och Pappa är inte samma sak

  1. Lite typsikt att det alltid ska utgås från att mannens största dilemma som nybliven far är att han inte får till det på ett tag efter förlossningen. Buhu liksom.

    Och sen undrar jag vad det är för fel på att tillbringa dagen i pyjamas??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *