>Mamma har koll på det här med amning

>

Idag är mamma i tidningen!

De har en artikelserie i UNT om amning och mamma gick in där och kommenterade eftersom hon har en del erfarenhet (10 stycken kids…) i ämnet och hon ammar ju fortfarande min lillebror Ville som är 3 år. Så sen ringde UNT upp och frågade om hon ville vara med, och det ville hon ju.

Mig ammade hon inte lika länge, bara någon månad eftersom jag blev hjärtsjuk då (det är alltså jag som är nummer två som det står om i artikeln). Men det är ju inget jag lider av, tycker det gått rätt bra ändå jag. Hihi.

Sen så har ju även en av katterna hemma vuxit upp på mammas mjölk, han var så liten och klen och blev alltid bortknuffad av sina syskon när de skulle äta från min katt Sessan, så mamma pumpade ur och gav han. Det gick fin-fint och han har vuxit upp till en stor katt.

Jag tycker mamma har en bra syn på det här med amning, det är ingen stor grej helt enkelt. Ammar man så ammar man, och ammar man inte så ger man flaska. Punkt.

Jag helammande Tuva inte alls särskilt länge, och sen ville Tuva sluta amma helt när hon blev tre månader. Och det var ju såklart ok! Synd bara att det är så piss-dyrt med modersmjölksersättning.

Ps. Många som hör att vi är så många barn tror att vi är religösa, men det är vi inte. Vi får använda preventivmedel, göra abort, dricka alkohol och allt annat. Vi döps och vi konfimeras (för att det är tradition) men inte så mycket mer inte. Mamma och pappa ville helt enkelt bara ha en stor familj!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *