Jag börjar bli less…

…på allt strul med Isaks nattsömn.

Jag längtar efter att kunna gå ut och vara ute sent någon kväll utan att Simon ska dö av sömnbrist, eller att jag ska göra det som är ute för att jag inte fått sova innan. Tänk att ens få vara vaken och se en film! Igår tänkte vi slå på stort och se Shutter Island som gick på tvn, men när vi ska gå och lägga oss så vaknar Isak och vid 03 så hade jag fortfarande inte somnat. 05.30 vaknar Isak för dagen… Snark. Och om det ändå vart så att han sovit där mellan 03 – 05.30 så…

Jag tycker bara att det är så himla tråkigt. Hela ens liv blir ju lidande och jag blir ju kanske inte direkt på ett strålande solskens humör…

Det är helt ok att han vaknar tidigt, och jag tycker att det skulle vara helt ok att gå upp någongång i timmen och stoppa i en napp och bädda om. Att ge flaskan någongång per natt är inte heller några problem. Jag är ingen som behöver så mycket sammanhängade sömn, men jag behöver åtminståne SÖMN!

Han är ju över 6 månader snart så det borde väl börja vända? Det verkade ju så lovande från början, då sov han som en stock mellan alla miljoner amningar under natten istället. Så jag tänkte ju att bara han slutar äta så ofta så kommer det här ju bli toppen! Sen blev han förkyld någongång innan han blev 2 månader och sen dess har det vart riktiga böknätter. Till och med sömnstörda Tuva sov en hel natt innan hon var 3 månader.

(men som sagt, jag kräver inga hela nätter, inte ens hela timmar! Jag önskar bara att vi slapp de här lååånga bök perioderna under nätterna.)

Något sånt här känns ju galet långt borta.

Och nej, det är inte att ut och dricka en massa jag syftar på, utan att kunna gå ut och vara ute sent.

9 thoughts on “Jag börjar bli less…

 1. Vi har ju våra barn ganska tätt och vi har varit döless på att inte få sova på nätterna, men nu när Adam är större börjar vi äntligen kunna sitta uppe på kvällarna och få lite mer frihet. Det är tufft i början men så underbart när barnen blir större. Håll ut!

  • Ja, snart borde det vända lite tycker jag! Klart jag håller ut, man har ju inte så mycket val. ;-) Men tack för peppen!

 2. Vad har ni testat för metoder då? Är det ingenting som fungerar? Även om det är jäkligt jobbigt när man går igenom en ”kur” så är det ju värt det om det kan rädda närmaste årens nattsömn för hela familjen.

  • Vi har försökt en massa med Tuva men det resulterade bara att hon sov sämre. Tror inte på det där med olika metoder. Eller det passar inte mig att använda någon ”kur”. Fast tips mottages ju gärna! Just nu är det något som stör hans sömn, möjligtvis många små olika saker.

 3. Shit vad jobbigt…. Sover Isse i egen säng förresten? Mini sov ju hos oss bra länge och då fick vi i alla fall sova alla tre. :-) Ska köpa ett Babynest till nästa bebben så den också kan sova hos oss om det behövs. Kram

  • Han sover i egensäng första delen av natten men jag flytttar över honom när han börjar bli för orolig. Men jag tror nästan att han skulle behöva sova i eget rum… Tror vi stör honom när vi går och lägger oss. Eller så är det något annat som stör honom, typ tänder, mage, öronen, förkylningen eller något som gör att han störs och vaknar. Kram

 4. Vet att det kanske inte är samma sak för er, men våran Matheo (nu 10 mån) sov vääldigt oroligt ända tills han var 7-8 månader. Han vaknade många gånger varje natt och trots nattamning, vaggsånger, ett evigt hyssande och annat hade han svårt att somna om och sov oroligt. Men då vi helt slutkörda skulle bädda åt honom i eget rum för att vi skulle (mycket motvilligt) testa sömnskola, sov han hela natten utan att vakna en enda gång, och vi slapp testa sömnskolan :) Sen dess sover han oftast jättebra, i eget rum. Han är nöjd och trygg då han ska somna trots att han sover ensam. Hoppas att det skulle kunna hjälpa för er också!

  • Jo jag tror faktiskt att det skulle hjälpa oss att han får sova i eget rum. Funderar på att rensa upp i Tuvas gamla rum som lyckats blivit ett förråd imorgon och testa. Viserligen skulle jag vilja måla om därinne först men det verkar inte hinnas med. Tack för tips! :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *