Ett trött men duktigt hjärta

Idag var det en trött stjärna som jag hämtade hem från dagis. Skönt att vi är lediga på fredagar så vi tar helg nu!

Hjärtat mitt! ♥

Hon är så duktig min lilla tjej. Trots att det är långa dagar på dagis nu, 7-16.40 så går det oftast bra när vi kommer hem. Antingen drar Tuva igång nå projekt och leker, eller så är hon trött och då sätter hon på tv och dvd själv (byter film om hon vill se något annat än det som ligger i, och hon är verkligen duktig och försiktig när hon gör det) och bäddar sen ner sig på soffan med nussen och nappen så ligger hon där och myser tills maten är klar. Fast är hon riktigt, riktigt trött så är det så klart kinkigt värre, så då får jag bädda ner och sätta på filmen. Men sen ligger hon ändå där tyst och snäll och låter mig fixa och dona i köket.

Sover har hon ju gjort bra också de tre nätterna jag har tagit henne hitills i veckan också. En natt sov hon HELA natten och de två andra så har jag fått gått upp en gång vid 05 och lagt mig vid henne tills hon somnat om. Det är otroligt jäkla bra för att vara Tuva! (Men att skriva det här är ju som att skjuta mig i huvudet, varenda gång jag skrivit liknande saker så har det följts av katastrofnattmånader. Typ.)

Hon är så otroligt duktig på vissa saker. Hon röjjer ALDRIG i sina saker. Tuvas rum har bara vart stökigt efter när hon haft besök. Det är faktiskt så att jag önskar att hon skulle röjja mer. Galet va? Men då skulle hon ju ha lite att göra ett tag… ;-)

Hon har börjat rita riktiga saker, häromdagen så ritade hon en jätte fin snigel! (Ja, hon är väldigt insnöad på sniglar just nu…).

Böcker kan hon läsa själv. Ordagrannt till och med, hon måste ha ett GRYMT minne. För det är ju inte några böcker hon har. Hon är ju en riktigt liten bokmal, det har hon vart ända sen hon var liten mini.

Pratar gör hon ju också som en liten pratkvarn. Och sjunger! Det är så kul, det kommer så mycket tok ur den där munnen… Hahaha! Som när vi cyklade hem uppför mördarbacken och jag ställer mig upp och cyklar sista biten och hon skriker glatt ”HAHAHA! JAG SER MAMMAS RUMPA!!!”. Tokskallen min.

Sen är hon ju så rolig också, för vi övar verkligen på att hon ska sluta med sina utbrott som hon får sådär bara på en millisekund. Oftast är det ju när någon inte går så bra och hon behöver hjälp, då blir hon skogstokig och skriker! Men så säger jag ”Men Tuva, vad är det man ska säga?” och då lugnar hon sig direkt (ok, inte alla gånger… Hehe) och säger med världens gulligaste röst ”Snälla mamma, kan du hjälpa mig?”.

Hon är verkligen underbar min lilla argbigga när hon är på rätt humör. Ibland vaknar ju lill-bitchen på fel sida och då jäklar är det ARGT. Hehe.

Imorgon hoppas jag att vi får en riktig mysdag, och efter att Tuva sovit så ska vi gå och hämta kusin Erica på dagis och så ska jag få qualitytime med mina två små favorit töser. ♥

Nu ska jag hänga tvätt, sen blir det kvällsfika och senaste SOLO innan det blir krasch i säng. Ikväll ska jag inte försöka mig på att ändra om i php-filerna så då kan jag kanske få en god natts sömn. Hehe.

Hoppas ni har en fin torsdagskväll.

So long!

2 thoughts on “Ett trött men duktigt hjärta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *