En minuters pauser…

Idag är det en sån dag då man lägger ner Isak i tron att han somnat gott på mig, springer iväg för att hinna fixa något (sortera tvätt, kissa, fixa kaffe, sortera post som legat i en hög alldeles för länge, borsta tänderna, ja you name it) och precis när man tex satt sig på toaletten så hör man hur knorret övergår till ilsket vrålande.

Jag vet att han inte tar skada av att skrika lite, men mitt mammahjärta klarar inte av att låta honom ligga och vråla så det är bara att knipa ihop (om det var toaletten som var målet för den lilla pausen) och springa och ta upp lill-korven.

Inte ens babysittern med vibratorn duger idag.

Natten var ju inte riktigt att leka med heller, synd att jag ska bli så nedstämd av att inte få sova. För jag är inte nedstämd egentligen!

Nope, nu är kaffet klart (så jag kan få i mig dagens 4:e kopp och kanske, kanske få en hjärna och inte en gröt i skallen), hoppas jag kan hinna hälla upp en kopp utan att lillen börjar paniksakna sin mysiga och allra bästa mamma (ja, jag lär ju vara det eftersom han vill vara med mig hela tiden. Eller så utnyttjar han mig för mina boobies bara. ;-) )

Om jag hinner så ska jag leta reda på kameran och ladda in lite bilder så att det kan börja komma lite inlägg med bilder också här på bloggen.

By the way så blir Isak 4 veckor idag! Vilket innebär att om det är den här ”3-månaders-kolik-magontet” som spökar så borde det gå över inom 2 månader. 19 januari rättare sagt. (Han har ju inte kolik (peppar, peppar, ta i trä), men magontet tror jag är detsamma).

Tjoho.

 

7 thoughts on “En minuters pauser…

 1. ja det är inte kul med magont….men jag tänker tillbaka på hur Julia va och då hade man ju en på snart två,en på snart fyra år hemma också…..plus alla er lekis och skolbarn….Hur SJUTTON orkade man….hon som skrek natt & dag =)) Tur det går över =)) Kramar /Mamma

  • Ja kanske, men jag förstår inte hur jag skulle kunna hålla mig levande utan kaffe. ;-) Att testa vara utan mjölkprotein (eller vad det nu heter) testade jag med Tuva, och det finns ju typ i allt! Slutade bara med att jag inte åt tillräckligt, gick ner i vikt och blev ännu tröttare, och fick svårare att amma vilket gav en hungrigare unge.. Helt utan effekt på Tuvas mage. Så det gör jag inte om. Då slutar jag hellre att amma. ;-)

 2. Min lille son som är tre dagar äldre än din har hållt på på precis samma sätt hela dagen. Det är lite frustrerande ville hunnit fixa lite inför storebrors kalas imorgon men gästerna dör väl inte av lite smuts i hörnerna :). Hoppas din lille prins blir bättre i magen snart.

  • Ja nej det är ju klart, mest är det ju för ens egen skull. Jag har så svårt att vila när tillfälle ges om det finns något jag ”borde” göra…

 3. Min son va precis som isak. Dock drack jag inte kaffe. Han fick även prickar, precis som Isak har på bilden och det va mjölkallergi. Jätte jobbigt i börja att utesluta allt med mjölkprotein, så jag förstår det där med amningen. Om jag vore du skulle jag ta kontakt med en barnläkare, ej Bvc. Dom är okunniga när det gäller sånt(tycker jag). Doktor Fredrik Cederblad är kanon, kan verkligen rekomendera honom. Han är inte bara barnläkare utan även specialist på barnallergier och magar. :-)

  • Jo, bvc säger ju inte mer än att ”det kan vara så”, men jag känner inte att det är så farligt med magontet än, ger jag minifom och ser till att han rapar efter amning så blir det mycket bättre. :-) Med Tuva hade vi ju mycket mer problem, ett tag åt hon typ var 10:e minut och bvc’s svar var att jag skulle pumpa ur för att pappan skulle kunna ge mat också. Men när tusan skulle jag hinna fylla på så pass att jag skulle kunna pumpa ur något?! Som tur var gick det ju över efter 3 månader, även om hon fortsatte äta dåligt.

   Tack för tips iallafall! :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *