En arg guldlock som kan börja argumentera för sin sak…

Oj oj oj, idag har Tuva vart arg. Arg för att hon inte har RAKT hår. ”JAG VILL INTE HA LOCKIGT HÅR!!!” skriker hon och kammar, kammar, kammar. Min fina guldlockiga tjej med perfekta korkskruvar! Hon får ju nästan bara mer och mer lockar i sitt fina hår, tjockare blir det också. Och trots att hon kammar så kommer korkskruvarna tillbaka på ett nafs. Som tur är tycker ju jag…

Jag försöker säga till henne att hon har så fint och lockigt hår, att hon ska vara glad för det men då blir hon bara ännu argare.

Ska man verkligen ha såna problem när man är 3 år? Och vem tusan har påstått att man ska ha rakt? Inte jag iallafall.

Men en annan sak som är kul att hon har börjat argumenterat för sig när hon vill något, det tycker jag är kul! Som när hon hittade ett Tingeling-spel på iPhonen som kostade 38:- (De vet minsann att de kan ta ut pengar på saker…) och jag sa att jag inte hade några pengar nu, att spelet var alldeles för dyrt och att vi kan bara ladda ner spel som är gratis (någon måtta får det ju vara, skulle jag ladda ner alla spel som hon vill ha så skulle det bli flera hundra i månaden). Och då svara Tuva:

”- Men mamma, jag har ju pengar och jag är ju ett barn så jag får inte handla saker. Då kan du få mina pengar!”

Eller som idag när hon ville baka och jag sa att vi inte har tid, vi ska ju på höstmarknaden om ett tag,

”-Men vi kan baka chokladbollar, DET går ju snabbt!”

Sen har det vart en massa andra saker också som hon pratat om. Hon börjar bli så stor min lilla stora tjej. Helt ofattbart! ♥

One thought on “En arg guldlock som kan börja argumentera för sin sak…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *