Dag 03 – Mina föräldrar

Min mamma heter Elisabeth men kallas för ”Bettan” och fyller hela 50 år i sommar. Pappa min heter Stefan och han fyller 53 år.

Mamma och pappa träffades på Flurran en sommarkväll under sommaren -81, sen flyttade de ihop på hösten och i december -82 så stod villan i Funbo klar precis innan världens sötaste lilla unge (jag ;-)) kom till världen. I våras så firade de silverbröllop, dvs 25 år som gifta.

Mamma är helt otrolig på att sticka, och det är även hennes favoritsysselsättning. Annars så gillar hon bebisar (därav 10 ungar) och dricka kaffe. Världens bästa mamma som man alltid kan ringa till och få råd. ♥ Har man gått igenom 10 graviditeter och haft 10 spädbarn så är man ju rätt rutinerad på området. ;-)

Några meningar som man ofta får höra från mammas mun: ”TA AV DIG SKORNA PÅ FÖRSTA MATTAN!!!” ”VAD FAN GÖR DU HÄR NU IGEN???” (skämtsamt menat hoppas jag ;-))

Pappa är en sportfåne, och det är jag väldigt glad över att jag fått växa upp med som barn. Man har fått testa alla möjliga sporter och vi har haft turneringar och matcher i alla diverse sporter hemma. Fotboll, tennis, bandy, badminton, pingis, handboll, basket, slalom, längskidor, ja, ”you name it”. Annars är han en superpappa som ställt upp som en tok för en och skjutsat kors och tvärs (det gör han fortfarande viserligen…) genom stan/uppland/ännu längre bort.

Fortfarande så spelar han fotboll och åker miljarders mil på längd/rullskidor, han måste ju vara i form till Vasan!

Några meningar som man ofta får höra från pappas mun: ”Ärsch, det är bara en streckning” (När man brutit något) ”Jag är 52 år och ännu har inte mina barn slagit mig i NÅGOT! När jag var 10 år, då slog jag min pappa i ALLT” ”SITTA INNE NÄR DET ÄR FINT VÄDER!!!”

Det enda jag kan sakna med mina föräldrar är tid, har man 9 syskon så är ju tiden en bristvara. Men istället så har man ju massa syskon att hänga med!

One thought on “Dag 03 – Mina föräldrar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *