Vecka 34

Shit pommesfrites! Nu rullar det på! Bebisen mår bra, det visar alla tester på bedömningsmottagningen jag vart på. Hon börjar bli en livlig liten rackare där inne. Kika in den här videon bara. Enligt barnmorskan så ligger hon med huvudet neråt också. Tjoho! Helst av allt så vill jag ju ha en ”vanlig” förlossning den här gången. Kejsarsnitt har jag ju provat på nu, så då kan det ju vara kul (fel ord kanske? ;-) ) att testa på nå annat. Och framförallt så är det ju rehabiliteringen och sjukhustiden efter jag tänker på… Blir ju lite annat när man redan har ett barn hemma också. Magen mätte 31 cm i vecka 32+6.

Jag mår ju som jag mår. Orkar inte gå in på det här med onda sammandragningar, svimnings- och spykänslor nu igen eftersom jag avhandlat ämnet en del senaste dagarna. Men nu är jag sjukskriven på heltid iallafall. Skönt att slippa fundera nå mer på det… Blodvärdet har stigit från 105 till 112, så järntabletterna ger visst lite resultat ändå. +10 kg stannar vågen fortfarande på, men jag tycker jag känner mig tjockare? Alltså magen är ju så klart större, men jag tycker jag blivit större i övrigt med.

Förberedelserna börjar ju bli lite mer på allvar nu. Vi har köpt det mesta och det är bara lite ”småpill” kvar och att ställa iordning allt. Det hade jag tänkt att börja med efter vecka 35, då ser man ju också lättare om det är något som behöver kompletteras och så. Främst är det väl nappflaskor, skötgrejer, blöjor, nappar och sånt där. 3 amnningsbehårar och en gördel (har läst så mycket bra om det på bloggar så jag kunde inte låta bli) har jag köpt iallafall. Men det tänkte jag ta i ett eget inlägg sen. Vagnen står redo med liggdelen på och bäddad med fårskinnet. Ska ”bara” fixa bromsarna.

6 thoughts on “Vecka 34

  1. Shit pomfritt vilken snygg tröja/tunika (eller vad man ska säga). Var har du köpt den?
    Kul är helt rätt ord att beskriva förlossningen med. Jag tycker det är kul att föda, det äftigaste jag gjort i hela mitt liv ;)
    -fruwiklund-

    • Haha, där lät du som min mamma. Hon har fött 10 barn och tycker också att det är kul, så jag hoppas att jag ärvt hennes gener då det kommer till förlossningar.

      Tröjan kommer från Cheap Monday, var på Weekdays rea i somras på 75%. Jag är nöjd över mitt fynd! :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *