Var INTE ärlig

När jag fyllde i mina körkortstillståndspapper i våras så fanns det en ruta där det stod ”Har du någonsin drabbats av plötslig yrsel?”. Eftersom jag har det så kryssade jag naturligtvis i ja-rutan och skrev på förklaringen att jag fick Kristallsjukan i augusti 2009 men att det är bra nu (typ iallafall) (men det inom parantesen skrev jag så klart inte).

Så skickade jag in papprena till Transportstyrelsen och sen väntade jag, och väntade och väntade. I slutet på september ringde jag in, och då berättade hon att de skickat ut ett brev till mig i augusti, men eftersom det uppenbarligen inte kommit fram så skulle de skicka ut ett till. Så jag väntade igen, och väntade och väntade.

Sen ringde jag igen, och då skulle de skicka ut samma brev IGEN. Men då fick jag det efter några dagar. I brevet så stod det att eftersom jag drabbats av tillfällig yrsel så bedömer Transportstyrelsens läkare att de behöver ha ett intyg av behandlande läkare som är mindre än 2 månader gammalt (intyget alltså, inte läkaren).

Jaha, och hur lätt är det att få tag på då? Jag var ju hos Öron-Näsa-Hals på Ackis. I Augusti 2009. Men jag ringde dit iallafall och de kunde se vilken läkare jag hade vart hos och de skrev en lapp till henne om det och lämnade mitt telefon nummer. Sen väntade jag på det. Och väntade, och väntade. Sen ringde jag igen, så de skrev en till lapp till läkaren. Så då väntade jag igen. Och idag ringde hon. Och hon sa samma sak som ALLA jag har sagt det till har sagt:

”Och då kryssade du i den rutan?!?!?!” med ett tonläge som sa ”är du dum i huvudet eller?”.

”Ehhhhh… Ja…” svarade jag. Så klart.

”Ja, men är du bra nu eller?” svarade hon. ”Ok, men jag får väl skriva ihop något då…”

Så nu väntar jag igen.

Det går framåt det här! Men tänk om jag gjort så som alla andra uppenbarligen skulle ha gjort och kryssat i den där förbaskade nej-rutan istället. Då hade jag förmodligen vart i fullgång med att köra vid det här laget.

Korkis-Sara.

2 thoughts on “Var INTE ärlig

  1. Men så sjukt!! Å vilken dålig koll dom verkar ha där.. när du inte fick brevet förrän tredje gången dom skickade det?!? Hoppas det går fort nu iaf!

    Du, jag kom på en sak, när ni kommer upp skulle det vara skoj om vi hinner fara en sväng på Leos lekland. Skulle inte det vara skoj, framförallt för Tuva?! :)

    Ha en trevlig helg vännen!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *