Vabuni

Vi klarade av ”vabruari” rätt bra, men tyvärr verkar det ha slagit till nu istället och blivit en ”vabuni” istället…

Igår eftermiddag så var vi på kalas och helt plötsligt så kröp Isak upp mot mig och somnade. Trots att jag försökte väcka honom flera gånger så sov han som en stock och vi kunde göra honom i ordning när vi kom hem, och han somnade om direkt i sängen när vi la honom. Utan bok eller någonting. DET hör inte till vanligheterna. Men så vaknade han upp sent på kvällen och det visade sig att han hade 40-graders feber… Jag fick panik och misstänkte blodförgiftning eftersom de just sagt att vi ska vara uppmärksamma på plötslig feber när vi var inne och sydde knäet för en vecka sen.

Så jag rådgjorde med min privata sjukvårdsupplysning (storasystern ♥) eftersom 1177 tydligen var överbelastat (?!) och bestämde att det var säkrast att åka upp. Blodförgiftning är ju inte att leka med.

Dock verkade allt ok, och troligtvis är det något virus (vilket jag är ännu mer övertygad om när jag pratade med förskolan och sa att det var fler barn som fått hög feber plötsligt). Såret ser, kanske inte snyggt ut, men helt ok. Inte rött och inte konstigt svullet.

Men att hänga på barnakuten halva natten är ju så där, även om vi fick snabb hjälp så tar det ju sin lilla tid innan man får svar på provsvar, doktorn ska hinna undersöka osv.

Och barnen tyckte ju ändå att det var helt ok att gå upp 07 imorse… Så det är en lite sliten mamma här hemma idag. Dels blir jag alltid så psykiskt slut efteråt av alla såna här doktorsbesök. Hönsmamman i mig blir ju lite väl uppvarvad även om hon börjar vänja sig lite nu… ;-)

img_0783

Som tur är så har febern gjort att pojken vart rätt sänkt idag vilket har kunnat göra att jag kunnat slappa lite ute i solstolen medans han kikade på film inne. Samt att jag passade på att vab-shoppa en väska på Boozt 50% rea med matchande plånbok… Oups.

Nu ska jag lägga mig på soffan med min bok, med bildar 2 och My little pony som bakgrundsmusik.

Tjing!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *