Två rabatter klara!

Jajamensan, vi har haft ett projekt i helgen och det är att fixa två av rabatterna vi planerar att fixa. Eller ja, det är ju tre egentligen…

Först tänkte jag fixa allt själv och jag började gräva i det som växte, det växte ju för fullt av en massa olika sorters perenner. Fullproppade rabatter men ingenting vi visste vad det var! Men det var knepigare, tyngre och svårare än jag trott att gräva upp det där så min karla-karl till pojkvän fick rycka in och gräva upp allt. :-) Så det var vad som fixades igår, allt skyfflades in i skogen! Förutom jordgubbarna då som vi flyttade på, ena rabatten får bli ett litet jordgubbsland (ligger ju rätt passande nära sandlåda och gungor…) och där ska vi också plantera blåbärsbuskar.

Idag åkte vi till bästa Funbo Plantskola där vi handlade växter för 1566:-!!! 5 stycken Annabelle (kommer bli lite mer buskliknande med vita blommor, 1 m hög och bred stod det att den skulle bli) och 6 stycken Myskmadra (marktäckande med vita små blommor). Se blev det en till Klematis med lila klockor som ska växa i rabatten (och klättra mot husväggen) där vi huggt bort en liten buske som gett upp lite halvt. Sen vart det även 3 säckar jord och 3 säckar täckbark.

Så tråkigt att jag glömde fota ”före” bilder bara. Och det ser ju inte så mycket ut för världen nu… Men, men! Det ska bli spännande att se hur det tar sig. Det är ju trots allt bara mitten på maj än och lång tid kvar tills trädgården ska vara i full blom.

Nu är iallafall 3 av våra projekt i trädgården den här sommaren klara. Eller typ klara, det ska byggas två spaljeer, och köpas någon mer jordgubbsplanta + blåbärsbuskar innan man kan räkna det som helt klart.

Jag och Simon är grymt nöjda, och grymt nöjda över oss själva! Just nu så känns det lite som vi fått blodad tand och kommer att bli ena riktiga trädgårdsnördar… Men vi får väl se hur det låter sen när ogräs ska rensas till förbannelse… ;-)

Så long!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *