>Tredje dagen på inskolningen

>

Även dagen idag gick hur bra som helst, trots att Tuva var lite mer mammig än tidigare. När de hade fruktstund och jag satt vid ett bord brevid så satt hon och ropade på mig, vinkade och gjorde slängkyssar. Sötnosen min!

Men det är ju SÅ kul att vara på förskolan och leka. Idag sprang hon in själv och började härja medans jag höll på att kämpa med att få igen grinden (både barn och föräldrasäkra är de där grindarna…).

När vi kom in så fick jag gå iväg till personalrummet i 20 min och dricka kaffe, och när jag kom tillbaka var Tuva full med färg och hade målat sin "portfölj" där hon ska ha sina kommande konstverk. Ursnyggt blev det.

Men vid maten blev det lite problem igen, Tuva är ju van att sova vid kl 11.00 som är deras mattid och dessutom har hon ju så himla ont i tänderna. Men hon fick i sig lite mer idag iallafall när det var pasta och köttbullar.

Och så det nya för idag var ju att vi skulle sova där, men det gick ju inte. Tuva är ju inte direkt känd för att ha det lätt med sin sömn och att sova i ett rum fullt med andra barn var ju på tok för spännande, speciellt eftersom en av hennes nyfunna vänner Julia låg brevid. Men vi försökte ett litet tag, sen gick vi och då tvärslocknade Tuva i vagnen.

På måndag tar vi nya tag, men överlag så går det ju SÅ bra. På morgonen känner jag verkligen att jag skulle kunna lämna henne och gå. Det är väl där vid maten när hon blir trött och sen när hon ska sova som hon skulle sakna sin mamma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *