Swedish grace

Jag har bestämt att jag ska börja samla på en servis. Det är väl liksom dags nu när jag snart fyller 30 år? De flesta började väl samla när de blev tvingade till det av äldre släktingar när de var i tonåren om jag fattat det rätt.

Efter att ha provdruckit ur kopparna hos Maja så blev jag sugen på serien Swedish grace från Rörstrand och efter lite eftertanke så är jag såld på serien nu. Jag slog faktiskt till och köpte 4 stycken muggar på Åhléns då de hade 20% rabatt på just Swedish grace (gick tyvärr ut samma dag som jag köpte dem…).

Nu köpte jag 4 stycken vita koppar, och det är ju vitt jag kommer att satsa på först och främst. Men jag gillar även den rosa och gröna, så det skulle vara kul att bryta av med.

Och först så ska jag satsa på de små kopparna (finns en större också, men det är mer en thé-mugg tycker jag), assietter och en salladsskål tror jag. Det är det som behövs här i hemmet. :-)

Nope, nu måste jag dra och hämta hem min stora lilla tjej.

Ciao!

9 thoughts on “Swedish grace

  • Ja, de är fina också! Jag var sugen på en serie från Saga form som är lite liknande men Simon har krav på att det ska vara öron på muggarna. Haha!

   • heja swedish grace. Mitt starkaste argument får nog vara åldern! dom har funnits i evigheter och det finns inga planer på att sluta tillverkningen. Vi har haft sån sjuk otur och börjat samla på grejjer som inte går att få tag i längre.

 1. Då får vi ta å åka till örsa så du kan se om du hittar lite ur andrasorteringen på outleten där….blir grymt mycket billigare:)
  Och vi lyckades ju få 6 småskålar och stor salladsskål när vi gick med i en bokklubb och köpte en bok. Ganska många som körde den varianten och nu säljer på tradera/blocket etc….

  kramar…ses på tisdag…..nu ska jag ha barnledig helg……jisses….känns helgalet:)

 2. Haha! I actually noticed you had these mugs when we stayed over at your place last summer! I too had been collecting. I forgot to mention it! I didn’t start with mugs though. I have dinner plates, two serving plates, and two small bowls. I was looking for mugs when I came across your blog. A big serving bowl should be arriving in the post soon so I thought I would look at my next future purchase. How many of each are you working towards? I’m thinking I’d like 8. I also thought it could be a nice thing for Freja to take over one day (if she’s ever so inclined!).

  • Haha, vad kul att du hittade hit när du sökte efter muggarna! :-) Jag har faktiskt satsat på 8, så jag har 8 muggar och 8 små skålar. :-) Nästa steg är nog en salladsskål eller dyligt, i tallriksväg så är jag sugen på Ittalas Kastehelmi… Simon har dock en förmåga att ha sönder allt i proslins- och glasväg så jag är tveksam till att det kommer att finnas något kvar till barnen att ta över. ;-) Hoppas allt är fint med er!

   • I just bought 6 tea cups with the little plates now on designonline.se. They were having a buy 6 for the price of 5 sale, and they were already reduced, plus I had my mecenat 10% student discount…so OF COURSE I was forced to order them right? That’s exactly what I tell myself. I think my next purchase will be the creamer and maybe some more small bowls to take the count to 8. Considered mixing the colours up, but I figured white will go with everything!

    We’re fine here! Just had a look at some of your more recent posts. Your bathroom looks fantastic! Love the new bathtub! Hope everything is good on your end! And, enjoy your weekend, as the boys are gathering to play! I shall enjoy mine!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *