Skogens guld nr 2 (Hjortron alltså) och lite om dagen

Uppe i Bastuträsk/Röjnoret så var vi och plockade hjortron. Det var första gången jag gav mig ut på ett sånt äventyr och visst var jag en nybörjare i början. Jag har ju inte sett hjortron på annat än tallriken förut!

Här kommer lite bilder (så klart!):

Ett hjortron.

Många hjortron.

Jätte många hjortron!

MUMS!

En bärplockare.

Anledningen till att jag skrev att det var skogens guld nr 2 i rubriken är att för mig så är KANTARELLER skogens guld, men Simons pappa sa när vi var där att hjortron var skogens guld. Så de får väl vara nummer 2 då. ;-)

Nu ska jag ge min trötta lilla tjej lite middag och sen blir det dusch och läggning. Vi kör fullkomligt slut på henne på dagarna nu. Fullt ös från morgon till kväll. Och så hoppade pappa Erik (Calle och Ericas pappa) henne drypande svettig på studsmattan så en dusch behövs. Men hon kommer inte bli glad av att bli avbruten i hennes Pippi-tittande, hon har nämligen hämtat kudde och täcke och bäddat ner sig framför tvn…

Hörs senare!

One thought on “Skogens guld nr 2 (Hjortron alltså) och lite om dagen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *