Säng, trött, bitter och på dåligt humör

Ursch, jag har sovit super kasst i natt. Kan vara för att jag somnade irriterad. Jag vill så förbannat gärna hinna byta säng tills lillan kommer. Jag vill, jag vill, JAG VILL!

Tuva kommer ju fortsätta drömma mardrömmar, och jag tycker ju att det är mysigt att kunna plocka över henne i våran säng om det behövs. Så ofta är det inte, inte ens en natt i veckan om man slår ut det (oftast går det ju lite i perioder) men ändå, jag vill att möjligheten ska finnas där för henne trots att hon kommer att få en lillasyster.

SEN, och det som gör mig mest stressad är det här med lillans sömn. Hur kommer den bli? Kommer det bli en Tuva 2? Då tänker jag inte kämpa på med att inte få sova bara för att hon ska sova i egen säng. Nej, då tänker jag ha henne i våran säng. SÖMN ÄR VIKTIGT. Och det är viktigt för mig att sova, annars blir jag skit bitter. Och helst skulle jag ju vilja kunna uppskatta den här lillans småbarnstid utan att gå runt i en konstant trötthetsdimma… Så då tänker jag skita fullständigt i HUR MAN SKA GÖRA. Sover bebis bättre hos mig, SOVER JAG bättre med bebis hos mig så tänker jag ha henne hos mig. Punkt.

Ursch, jag är förbannat nervös över det här med sömnen. Ibland får jag spel och bara känner att jag har kastat mig in i något jag inte kommer att klara av. :-(

Simon däremot tycker ju inte att det behövs en ny säng. Nej, det funkar bra med våran 140. Och han tycker inte att det ska vara några barn i sängen. Varken Tuvis eller bebis. Men det är ju för att han sover ändå. Och om han sover, så tycker han att jag borde sova. Men jag gör ju inte det! Åh.

Alternativet till att byta säng blir ju liksom att jag och bebis får lägga oss på soffan.

Hur tusan ska jag få igenom sängbytet? Att gråta en skvätt och rada upp tusen argument hjälper inte. Han är hård som sten. ;-) Alternativet är väl att köpa en själv, men det känns ju lite pissigt.

Jaja, den här sängen hade jag tänkt skulle få flytta in om jag lyckas övertala mannen.

LERVIK sängstomme från IKEA, 1295:-.

13 thoughts on “Säng, trött, bitter och på dåligt humör

 1. Kan han skärpa sig? Sängen var ju inte ens dyr. Om ni lägger undan några hundralappar varje månad kan ni köpa den i september eller nåt. :) Jag håller med dig, när bebben är så liten känner den sig förmodligen tryggare att sova nära mamma eller pappa och då ska den få det, lika med Tuva om hon drömmer mardrömmar. Fortsätt argumentera, gråta och tjata. Han ger nog med sig tillslut. Det blir ju lite så att det ett spädbarn vill måste man uppfylla. (Sova nära, äta, vyssas, vaggas..) Det är bara att lyda! Påminn Simon om bokhyllan ni köpte till förra lägenheten för att ”balka av” sovrummet. Den var han ju också skeptisk mot. Och det blev skitbra! Hahaha.

  • Haha, just det! Jag har faktiskt bara haft fel en gång (eller kanske två, om man räknar med taklampan som inte blev så bra som jag tänkt… ;-) ). Ska påminna honom om det. Sen ska jag mäta, räkna ut pris och överbevisa om att jag har rätt. Hehe. :-) Kram!

 2. Du får önska dig en ny säng och inget annat till födelsedagen och jul, då måste han ju ge med sig :)

  • Njae… Då vill jag ha andra saker… Men jag får dra till med det som en sista utväg. Helst vill jag ju ha en ny säng i hyfsad tid innan lilla räkis kommer. :-) Kram

 3. Skit i Simon !!!! Behöver du hjälp att transportera hem sängen så har du PAPPAN och sen skicka fakturan till Simon !!!!!! Klart att ni måste kunna ha ungarna i sängen……..hur har inte vi haft det ha ha ha…..och det blev ju folk av er ändå !!!!! Du vet vad jag sagt,,,, bara man får sova så skit samma hur !!!!! Kram på dig…….

  • Haha, jo, så kan jag göra. Men då får jag nog betala själv är jag rädd… ;-) Kramar och ses senare! <3

 4. Ursäkta mig, men OJ vad envis och kör i vägg. Jag förstår din frustration och den kan inte leda till något gott för någon. Ni är ju en hel familj som ska må bra och då måste det finnas utrymme för det som kallas kompromissande… Jag blir nästan förbannad åt dig fast jag inte ens känner er. Hoppas verkligen att din sambo tar sitt förnuft till fånga.

  Vi kommer LÄTT att sova med vår bebis i vår säng ett bra tag när h*n kommit.

  Lycka till!

 5. Äsch Neo han kommer och går som han vill i vår säng…och han avslutar så gott som varje natt hos oss. Vi har koncentrerat oss på att få honom att SOMNA i egen säng bara.

  Nu kommer inte jag ihåg hur brett ert sovrum är…tror att det är för smalt men annars hade det ju funkat att bara köpa en 80 eller 90-cm resårmadrass och sen sätta vanliga ben på er nuvarande samt på den nya….och så finns det speciella hakar som man sätter så inte sängarna åker isär. Vi får inte plats med sängramen från lgh i huset och då gjorde vi så för att komma så billigt undan som möjligt. Tänker att Simon kanske blir mer medgörlig om det blir billigare (sängstommen ovan är förvisso billig men så tillkommer madrasser etc och det är dom som kostar) samt att han vet att det bara är å ta loss extrabiten senare.

  Haha…virrvirr….men du fattar va:)?

 6. Jättefin och romantisk säng, förstår att du vill ha den! Sömn är väldigt viktigt och ett måste för att orka. Stå på dej :)

 7. Ja, nu är det dags att slå till på en större säng tycker jag allt!! Minna har ju sovit i vår säng från det att hon föddes till typ för några veckor sedan.. Inte hela natten såklart! Nu har hon lärt sig att somna om i sin egen säng så oftast sover hon hela natten där nu.. Ibland till och med utan att vakna en endaste gång! :-) Det gav sig liksom av sig själv.. Hon sover aldrig i vår säng längre!

  Kram Kram

  • Såg att jag skrev lite konstigt.. Nu på senaste har det ju hänt att vi lyft in henne till oss om hon vaknat till, sen har vi lyft tillbaka henne när hon somnat om. Förr sov hon ju liksom resten av natten i vår säng, men så är det inte nu. För det mesta somnar hon om själv i sin egen säng nu. Skönt! Men de kommer väl tider då hon kommer drömma kostigt och sova oroligt.. Men just nu är det iaf skönt att hon kan sova i egen säng!

   • Vad skönt att hon sover i egen säng! Det ÄR ju så klart det skönaste, men att kuta upp vareviga minut blir ju jobbigt… Jag tror ju att bara för att de frå sova i sängen till en början så lär de ju inte göra det tills de är 15. ;-) Minna är ju ett bra exempel. Får berätta det för Simon. Hihi!

    Men jag ska mäta, och skissa upp så ska han se att det blir bra. :-) Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *