Rörigt

Nackdelen med att köpa ett gammalt hus (vårt hus byggdes redan 1920, men var då en pytteliten sommarstuga. Nu är det inte många likheter kvar av den… Kanske att någon väggstomme är den samma? Haha!) är att det är mycket som kan vara fel. Förra helgen började jordfelsbrytaren gå… Men som tur är så har vi ju en elektriker i släkten som kunde komma på studs och berätta att det var diskmaskinen som utlöste jordfelsbrytaren. HELVETE tänkte jag, vi är ju just på väg att hålla på och möblera om i kök och vardagsrum och ska köpa ett nytt stort bord… Så att köpa en ny diskmaskin känns ju inte jätte lockade.

Dock efter mycket om och men, och flera vändor för att köpa rör så lyckades Simon fixa det själv. Det var ju så att ett rör under diskbänken läckte så att det kom fukt i kontakten…

Nu har ju vi tur, vi har ju våran väldigt pigga och snudd på ständigt jourhavande 73-åriga elektriker med erfarenhet av rörmokeri så det är bara någon gång som vi åkt på att ringa in rörmokare akut.

Under hösten så har vi haft en hel del andra problem med både rör och elektricitet, så snart är väl precis allt i huset fixat och utbytt sen vi flyttade in 2010… Men det är jobbigt alltså, när saker inte fungerar. Speciellt om mannen i huset är i USA och man står utan vatten. Om man redan är trött innan dess, så blir man ju inte direkt piggare av att komma hem till det (IGEN) med två trötta och hungriga barn.

Som sagt, jag är evigt tacksam för våran bästa Boman som fått rycka ut x antal gånger och hjälpt oss fixa det som behövts fixa (ja, just det, proppskåpet är nog en del som är kvar från 1920 ;-). Eller ja, VAR nu då.).

Så nu hoppas vi att det dröjer LÄNGE innan det måste kontaktas någon jour igen.

Fast ska vi tänka positivt så har vi ju faktiskt lärt oss att uppskatta rinnande vatten, att kunna spola ner vatten i slasken och att kunna tända lampor/laga mat och tvätta kläder under den här tiden. ;-)

IMG_1980Hus under ombyggnad, hösten 2011. Mycket rättades till då, men uppenbarligen fanns det lite kvar att göra… Men som sagt, nu hoppas jag att ALLT är fixat.

Detta inlägg är i samarbete med www.rorassistansen.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *