>Pasta Carbonara

>

Tuva älskar verkligen pasta carbonara, riktig alltså, inte sån där pulverpåse (hon gillar säkert den med iofs). GUD vad hon äter! Vi lagade det igår, och det blev en stor matlåda (dvs typ 4 normal stora) som hon snart har smaskat i sig. Middag igår, lunch och middag idag. Lite enformigt kanske kan tyckas, men eftersom Tuva verkligen är helt tokig i det så är det väl lika bra att låta henne äta det som finns?

Korv i alla möjliga former och pasta carbonara, det är Tuvisens favvos.

Här kommer receptet:

  • 300 g spaghetti
  • 150 g bacon
  • 1 gul lök
  • ev. 1 vitlöksklyfta
  • 2 ägg
  • ½ dl grädde
  • 100 g riven parmesanost (går bra med färdigriven på burk)
  • salt 

Gör så här:
Koka spaghettin enligt förpackningens anvisningar, men med 1 tsk olivolja i vattnet.

Skär bacon i små bitar. Hacka den gula löken fint. Om du vill ha vitlök, hacka vitlöksklyftan fint.

Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek bacon och lök tills baconet blir knaperstekt och löken genomstekt. Sänk ev. temperaturen på plattan lite så att det inte blir bränt.

Vispa under tiden ihop ägg, grädde och riven ost. Använd en vanlig visp och vispa bara lätt upp äggen. Smaksätt med salt.

Häll av vattnet från den färdigkokta pastan och blanda med knaperstekt bacon och lök. Blanda sedan ihop med äggblandningen. Rör kraftigt med en sked. Servera på tallrik och strö över grovmalen svartpeppar och gärna lite persilja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *