Nytt på gång från Stina Wirsén

Tjoho!

Gissa min glädje när jag såg att det är nya böcker på gång från Stina Wirséns ”Vem”-serie. Både jag och barnen älskar deras böcker (Tuva börjar väl bli lite stor, och väljer så klart andra böcker eller läser själv, men hon lyssnar gärna om jag ska läsa för Isak och båda kan återberätta dem ordagrant. :-) ) och det är många kvällar Isak väljer ett par av de böckerna som godnattsagor. Vilket är himla skoj, eftersom jag älskar att läsa dem!

Nu var det länge sen det kom några nya i den serien, så jag blev otroligt glad när jag såg att dessa finns att bevaka hos Adlibris:

vem-ar-stor

Stina Wirséns Vem-serie fyller tio år! Det firar vi med en helt ny berättelse, Vem är stor, där vissa som förut var små har vuxit både på längden och bredden …

Titta! En Nalle som brukade vara liten men som nu har blivit stor. Och en Katt som har vuxit jättemycket och fått hår under armarna. Finns det fler? Ja, där är en lång Fågel och en Kanin med skägg. Och en Nallegris med polismössa! Men vilka är de där pyttiga som klänger på Nalles arm? Aha, det är ju Knalle och Gnisen – två nya små att lära känna. Och vilken tur att det finns så många stora nu, för de vet ju precis hur man ska göra med allt och bråkar inte alls … eller?

När Stina Wirséns älskade serie fyller tio år tar en yngre generation Vem-djur vid och skapar nya berättelser. Det här är böcker med stora och små vardagsnära ämnen att läsa och prata om tillsammans.

vems-hus

Stina Wirséns Vem-djur fyller tio år! Det firar vi med jubileumsutgåvan Vems hus? – en generös och lustfylld interaktiv hemma hos-berättelse med 3D-utformning och medföljande pappfigurer

Känner du Vem-djuren? Kompisarna Fågel, Nalle, Nallegrisen, Katten och Kanin bor allihop i samma trappuppgång. Det är mysigt, för då kan man ses varje dag och behöver inte gå så långt för att komma hem till varandra. Men vem bor egentligen var? Kan du gissa?

Öppna dubbeldörrarna till ett nytt äventyr med Vem! Boken är gjord i tålig kartong med inbjudande, barnnära illustrationer. Undertill finns ett golv som kan fällas ut likt en liten teaterscen så att boken står bra och när berättelsen är slut kan man leka vidare hemma hos Katten och de andra med stadiga pappfigurer.

Text och bild från Adlibris.com.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *