Nice!

I torsdags så åkte Simon och lämnade barnen hos deras farmor och farfar i dalarna, och jag började packa. För klockan 17.20 lyfte planet mot Nice! Simon överraskade mig med att boka resan i vintras, men sen fick vi flytta fram den en gång eftersom jag inte kände för att åka precis när mamma hade dött. Men nu så kändes det mycket bättre! Så skönt att få komma iväg och tänka på något annat för en stund.

Och kul att få spendera qualitytime med Simon!

Här kommer en liten (läs stor) bildbomb. Enjoy. ;-)

IMG_9114.JPGVi flög in mot Nice över Alperna (gissar jag på?) så häftigt! Flyplatsen i Nice var också sjukt häftig. Den låg ute på en udde, och landingsbanan gick liksom från vattenkanten till den andra vattenkanten. Trodde ett tag att vi skulle landa i havet. ;-)

IMG_9163.JPGFörsta dagen så var det lite dåligt väder, men det var vi förbedda på.

IMG_9167.JPG IMG_9176.JPG IMG_9165.JPG IMG_9168.JPG IMG_9171.JPGFörsta målet för dagen var att hitta gamla stan och en blomster marknad som fanns där. Så mysigt och fint! Dock kändes det lite ironiskt då jag åkte för att tänka på annat än mamma, och så var hela Nice översållat med liljekonvaljer. Mamma ÄLSKADE liljekonvaljer. Det visade sig att 1 maj är liljakonvaljensdag i Frankrike, och man ska ge varandra liljekonvaljer. Så det såldes liljekonvaljer precis överallt. I vartenda litet hörn av Nice, och alla bar runt på blomman med. När vi kom upp på hotellrummet så låg den även en liljekonvalj där. Så jag tänkte att det måste vara mammas sätt att säga att hon är med mig, och så köpte jag två plantor som jag smugglade hem (googlade dock först för att se om man fick göra så, och det fick man.)

IMG_9193.JPG IMG_9189.JPG IMG_9186.JPGEfter blomstermarknaden så hängde vi runt i gamla stan och åt god glass (tydligen ett känt ställe, som gjort sin egna glass sen urminnestider. Typ. ;-) ), konstaterade att affärerna i Nice är stängda på 1:a maj och satte oss för att äta lunch och planera om eftermiddagen som inte kunde bli en shoppingeftermiddag som planerat.

IMG_9228.JPG IMG_9222.JPG IMG_9242.JPG IMG_5540.JPG IMG_5536.JPGVi bestämde oss för att gå upp på ett berg som ligger mellan gamla stan och hamnen, men gryyyyyyym utsikt. Super mysigt! Sen köpte vi med oss snacks och öl med oss på vägen hem till hotellet. På kvällen blev det middag på ett jätte mysigt ställe i gamla stan. Det kryllade av mysiga ställen där. :-)

IMG_9270.JPG IMG_9142.JPG IMG_9274.JPG IMG_9281.JPGDag 2 så blev det äntligen shopping och ännu mera häng i mysiga gamla stan. På vägen hem så hittade vi en mysig uteservering på stranden precis vid havet. Så då spenderade vi ett antal timmar där, och brände sönder oss totalt. Vi glömde visst bort att huden inte har sett sol på ett tag.. ;-) Havet var kallt och sten stranden var fin, men gjorde sjukt ont i fötterna att gå på. Så det var inte direkt så att man ångrar att man glömde bikinin. Haha!

IMG_9299.JPG IMG_9308.JPGUtsikt från vårt hotellrum! Sämre länge kan man ju ha. Och bättre framsida kan jag ju hotellet som visst var under renovering ha. Haha! På kvällen dag 2 så blev det ännu en mysig middag i gamla stan, och sen ringde klockan 04.45 för att vi skulle hinna med flyget hem igen.

2 intensiva men mysiga dagar blev det!

Och en liten nyhet, men den kräver ett eget inlägg tycker jag nog. :-) Ni som följer mig på instagram och facebook vet ju redan.

Kram. ♥

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *