Miljötankar

Något jag försöker tänka på är miljön, både inne och ute, nära och hela jorden. Dock är jag ju också väldigt bekväm av mig så det är inte direkt så att jag skulle krångla med buss istället för att ta bilen (kanske sen när barnen blir äldre och man inte behöver lämna på förskolan 2,5 km bort, åt fel håll…) så jag tycker att det är väldigt smidigt om man liksom bara kan byta ut något mot ett miljövänligare alternativ utan att påverka hur man lever.

Hemma försöker jag tex välja bort plast, ha många blommor och gärna såna som ”tar upp” gifter och renar luften samt att tänka mer hållbart (stor skillnad för mig som verkligen i botten är en ”slit och släng-person” som gillar billigt och är väldigt ombytlig).

Sopsortering är jag dålig på och fuskar bitvis, men det är nog bara för att Simon har sten koll på det så att jag släppt det åt honom. ;-) Totalt sett i hushållet så sorterar vi bra, även om jag slänger vissa matrester i vanliga soporna istället för komposten för att jag tycker att det är jobbigt att gå ut med den…

När Elverket kontaktade mig och berättade om solceller så lät ju det som en sån där himla bra grej då man gör massor för miljön utan att göra någonting egentligen (eller ja, man måste ju sätta upp solceller på taket då och det är väl ingenting, men ni förstår vad jag menar, det är inget som jag aktivt behöver ändra på i vardagen) och sånt gillar jag som sagt! Jag hittade massvis av information om det här.

Nu är det väl inget vi ska smälla upp på taket inom en snar framtid, men ändå, jag tror att det är bra att ha miljövänliga alternativ i åtanken hela tiden och att ta små steg framåt hela tiden.

”En kan inte göra allt, men alla kan göra något”

_MG_7855

Man vill ju gärna att naturen fortsätter att vara så här fin både för barn, barnbarn, barnbarnsbarn, barnbarnbarnsbarn osv… ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *