Lite av det som kommer ur Tuvas mun

På väg hem från dagis när jag frågade vad de gjort idag:

”Jag var på havets botten…”

På väg hem till mormor och morfar när vi gick förbi där vi sett en älg tidigare:

”Älgar har inga tänder, de flög HÖGT upp i luften och sen ramlade de ner över granen, taket och busken och sen LÅNGT ner i jorden”

Vid maten:

”Mamma, blir du glad nu? Tack SNÄLLA mamma för maten!”

(Jag har ju sagt att jag blir glad när hon ber snällt… Men maten får hon ju liksom utan att behöva be snällt. ;-))

Sen kom Tuva med telefonen ”Jag vill ringa till mormor och säga att hon ska komma hit”, sen när hon fick ringa till mormor så glömde hon bort sig och pratade mest om ugglor och månar… Hihi! Lite roligt var det ju också för att Tuva typ ALDRIG vill prata i telefonen.

Igår kom jag in i hennes rum och hittar henne med täcket över huvudet och Viola-dockan i knät, ”Vad gör ni?” frågade jag och Tuva svarade ”Vi gömmer oss för pappa hajen!”

När Minna var här i lördags så sprang Tuva in på sitt rum och bäddade ner sig och ropade på Minna, när Minna krypit in och ställt sig vid hennes säng så hittar Minna hennes nappar och stoppar en i munnen. Då tar Tuva ut den och säger ”Nej, Minna, du behöver inte ha den där. Du är en STOR tjej.” Minna är 10 månader… Hihi!

När Tuva sitter på pottan så säger hon ”Jag har ingen snopp, jag är en tjej, tjejer har snippa”. Ja precis svarar jag, pojkar har snopp och så har vi en liten diskussion om det ett tag. Tills Tuva säger ”Mamma, får jag se på din snippa?” och när hon inte fick det så blev hon så klart jätte arg. Haha! Tokunge.

Man får sig många skratt varje dag nu för tiden, och man märker verkligen att fantasin börjar komma mer och mer. Hon berättar påhittade små historier och leker påhittade små lekar. :-)

NU skulle jag kunna pausa tiden. Kan hon inte få stanna i den här åldern ett tag till?

Mitt hjärta. ♥

4 thoughts on “Lite av det som kommer ur Tuvas mun

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *