Lax, sockerärtor, fetaost och franska örter

Shit vad seg jag är idag. Seg och orkeslös. Kan bero på tre orsaker:

1. Jag har pms.

2. Tuva vaknade och ville upp 05.30 imorse.

3. Jag åt ingen lunch.

Not so very good kombination där inte.

Nu är vi nyss hemkomna från en fika hos mamsen (och papsen och alla syskon så klart) och ska laga mat.

Jag tänkte testa nå nytt, nämligen detta:

Lax med sockerärton, fetaost och franska örter

(4 pers)

500g laxfilé

150g sockerärtor

150g fetaost

2 dl creme fraise Franska örter

12 medelstora potatisar

Sätt på ugnen på 225C. Lägg laxfiléerna i en ungsfastform med skinnet nedåt. Fördela sockerärtorna över laxen. Dela fetaosten i bitar och sprid jämt på varje filé. Klicka på cremefraischen ovanpå fetaosten. Sätt in i ugnen i ca 15-20 min. Koka potatisen.

Jag gjorde viserligen lite annorlunda, jag hade 6 stycken vanliga filéer, och saltade dem och hade på citronpeppar. Sen tog jag massa sockerärtor och fetaost, innan cremefraichen. Gick inte direkt efter måtten utan tog allt jag hade. :-) Dessutom hade jag riven ost på också.

Blir nog bra. :-)

Nu ska jag fortsätta med det.

Ciao!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *