Ju snällare förälder, desto snällare barn?

Alltså. Isak gör livet i den här huset aningens kämpigare för tillfället. SÅ SJUKT TROTSIG. Och jag blir ju ledsen på riktigt i hjärtat av att jag inte bara kan få vara snäll. Det är inte min grej att vara arg och sträng. Tänk om det var så lätt att ju snällare man var som förälder, desto snällare och mer väluppfostrade barn skulle man få.

Nej, så funkar det ju uppenbarligen inte. Känns lite som att de utnyttjar det istället. ;-)

Och det är klart. Jag hade lite otur. Simon var ute och svirade igår, och jag hade skräckfilmskväll med bigsis. Älskar våra skräckfilmskvällar och igår fick vi se en film som kvalar in på min topp av läskigaste filmer jag sett; ”The Conjuring”. SJUKT läskig! Så ja, jag hade lite svårt att somna. Somnade kanske efter midnatt någongång. Ungefär samtidigt som Isak började hosta och snörvla, sen sov han nog inte längre än 20 min i streck, fram till 05 då han vaknade.

SNARK.

IMG_4375 - version 2Isak – pre-trots.

Idag har dagen vart upp och ner. Trött som ett as, men jag och Tuva hade en väldigt mysig stund på ridskolan då vi tittade på voltigeuppvisning. 1,5 timme långt var det, och Tuva satt som ett ljus. Hon ville inte ens följa med och köpa något att fika… Så nu är det voltige den stora grejen här hemma. På ridskolan träffade hon sin klasskompis som hon lärt känna i höst (började både i samma klass och på ridskolan i höst) och det är så kul att se dem tillsammans. Två små hästtjejer. ♥ Och sen åkte vi in till Hööks och köpte nya ridbyxor (de som jag köpte i våras sitter som ett korvskinn nu, hon kunde inte ens sitta på huk i dem… Oups) och ett par ridstövlar. Behöver jag säga att det blev en lycklig Tuva? ”Åh, mamma, jag har velat ha ridstövlar sen jag började på ridskolan!”

Och sen kom vi hem, och fick börja tampas med den trotsiga lillebrodern igen. ;-)

Men nu är det söndagkväll och båda kidsen sover. Så jag ska krascha på soffan…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *