”Illa, jag mår illa…”

Eller hur går den där gamla dängan med Magnus Uggla?

Jag mår galet illa hela tiden. Vissa dagar är bättre än andra, men idag har det vart en dååååålig dag. Och jag blir så himla matt och slut när jag mår illa också. Känns som att man nästan inte orkar gå upprätt och den enda man kan tänka på är att få lägga sig ner, äta lite sorbé och bara vara i en evighet. Inte så lätt dock när man ska sköta jobb, dagishämtning, barn, hemmet, övningskörning och allt annat som hör livet till. Puh.

Som tur är så har jag faktiskt sluppit att kräkas (förutom en gång), men det har ju liksom vart upp och vänt om man säger så. ;-) Jag hittade ett litet ludd på mackan imorse (på jobbet…) och då vände sig magen och jag kunde inte fortsätta äta utan var tvungen att sitta och andas, andas och andas för att jag inte skulle spy rakt över skärmarna. :-S Tur ändå att jag har det jobbet jag har…

Igår hämtade jag ut medicinen som jag fick utskriven ”Lergigian Comp”, men den glömde jag så klart idag… Jag tog iallafall en idag när jag kom hem, och jag tror nog att jag känner mig lite bättre.

Dock är det ju massvis med biverkningar på den där medicinen… Ett exempel på en vanlig biverkning är dessutom illamående! Haha! Sen ska den även både hjälpa mot yrsel och ha det som biverkning. Så vi får väl se… Kanske blir läget oförändrat.

Men många verkningsområden är det också, eller vad sägs om detta:

”Vad används Lergigan comp 10mg/50mg/10mg för?

Lergigan comp används mot spänning och ångest vid nervösa besvär. Alkoholmissbruk och beroende av narkotiska medel. Sömnrubbningar. Svår oro. Som lugnande medel före operation och tandingrepp. Rörelsesjuka, till exempel sjösjuka. Hudklåda och allergier. Illamående och yrsel.”

Men det kanske är bra… Kanske dämpar den min oro för missfall också då? ;-)

Nope, nu ska jag kika in vad som kan erbjudas här i kylskåpet och sen blir det tidig natt.

So long!

3 thoughts on “”Illa, jag mår illa…”

  1. jag åt också det, och det hjälper faktiskt. Men det är ju sjuka biverkningar man kan få! EFtersom jag körde bil til jobbet var jag tvungen att äta dem på kvällen så jag sov bort ”ruset” och kunde köra bil på morgonen! Crazy. Men illamåendet blev åtminstonde bättre. Håll ut, så småningom går det över!

    • Ja, jag tänkte att jag bara ska ta dem när de verkligen behövs. Försöker ju få bort det värsta illamåendet genom att äta. :-)

  2. Jag fick också de där plus några andra utskrivna till mig när jag var gravid med Teo. Mig hjälpte de inte något nämnvärt tyvärr. Ibland spydde jag mindre men illamåendet from hell som lamslog mig var kvar. Läste också den där bipacksedeln, haha, rena allround fixet! Ett plåster jag fick utskrivet stod det på att de inte visste vad/om för biverkningar de hade på foster. Jag frågade läkaren om det där och hon som det naturligaste i världen att man inte kan prova mediciner på gravida, det är inte etiskt riktigt. Hon kunde ju glömma att jag och min bebis tänkte vara försökskaniner! Då spydde jag hellre galla varje dag. Hoppas ditt illamående lägger sig!:)

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *