Hjälp och Lucia

Så skönt det är att bo här nära släkten. Isak har sovit dåligt hela natten, han störs väldigt mycket av kopporna trots tavigylen plus att han alltid när han är sjuk har svårt att vara längre bort än 1 mm från sin mor. Skulle han få chansen så skulle han nog krypa tillbaka in i livmodern, alternativt in under min hud. Så när han somnade och jag kunde lägga ner honom 30 min innan Tuva skulle till förskolan så kändes det inte så lockande att plocka upp honom igen för att åka, och Tuva vill ju verkligen till förskolan.

Så jag ringde världens bästa Boman som kom hit och skjutsade Tuva istället (och direkt efter kommer han hit och börjar fixa elen i badrummet!).

Tuva och jag pratade lite om Lucia och varför det heter Lucia nattlinne. Det tyckte Tuva var tokigt! Så jag bad henne fråga hennes fröknar om de inte kunde berätta historien om Lucia. Men sen kom jag på… Tänk om det är några med italienskt påbrå som tar illa upp? Eller om det är någon med vit hud som tar illa upp eftersom Lucia har vita kläder..?

(länk till pepparkaksgubbehistorien)

6 thoughts on “Hjälp och Lucia

  1. Haha word. Visste du att Lucia skar ut sina ögon? (Därför det blodröda bandet). Hon skulle bli bortgift mot sin vilja och tog genom den handlingen helt enkelt makten över sin egen kropp. Lite kuriosa som man ju kan låta bli att berätta för ungarna. Hahaha.

    Ellen har också vattkoppor nu. Fick dom i måndags. Men hon är ändå rätt kry, bara 37,6 i feber och prickar både här och där. Får väl se om kulmen kommer eller om det inte blir värre än såhär. Längtar efter att ses snart! Kram

    • Haha, jo jag vet! Han som ville gifta sig med henne var förälskad i hennes fina ögon så då skar hon ut dem och gav dem till honom om jag inte minns fel. Tur att de har tagit bort vissa saker ur historien till själva firandet. ;-)

      Hoppas Ellen inte får så farligt, krya på henne! Vi längtar också, men snart är det ju jul! :-) Kram!

    • Man kan nog säga båda, tror inte att det är fel med nattlinne, för jag tror att det är meningen att det ska föreställa ett nattlinne, precis som ljusen visar att hon brändes på bål och det blodröda skärpet förestället att hon stack ut sina ögon… Mysig tradition. Haha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *