>Godaste älgskavsgrytan!

>

Det händer ju inte ofta att jag lägger upp recept här på bloggen, men nu tänkte jag faktiskt slå till med att bjuda på ett super recept enligt Simon ialla fall.

Jag satt och surfade runt efter recept på älgskav (vi får ju älgkött utav Simons föräldrar och vi hade skavkött som vi borde göra något av) för ett tag sedan och hittade ett super recept på den här bloggen.

Så just nu så står en panna och puttrar med detta på spisen:

"ANNAS SKAVGRYTA"

1 älgstek (frusen)
1 strimlad gul lök
2 matlagningsgrädde
1 creme fraiche
ca 5 msk soya (jag tycker det räcker med 2-3 msk)
1 buljongtärning
2 klyftor pressad vitlök
salt
peppar

Ta ut steken och skär den frusen i tunna skivor (som "kebabskivor")
Stek dom tillsammans med löken.
Lägg över i gryta och häll över grädde och creme fraiche.
Slå på soya
Lägg i buljongtärningen och pressa i vitlöken
Salta och peppra.
Låt det puttra i ca 1 timme (ju längre desto mörare kött)

Nu är frågan vad jag ska ha till bara, jag skulle ju rösta på ris men jag vet att Simon blir besviken om det inte blir potatis… Men nu är det ju jag som lagar maten så jag borde ju få bestämma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *