Fredag, den lediga dagen.

Fredagar, det är våran lediga dag och det är verkligen så mysigt! Visst kan det vara lite utpumpande att vara hemma och roa två kids hela dagen, men det är ändå så skönt att slippa åka iväg på morgonen och att ha en hel dag att kunna hitta på saker på.

Oftast blir det så att vi är hemma på förmiddagen och att Isak sover lite tidigare, typ 10-12 och sen hittar vi på något på eftermiddagen. Men jag får verkligen påminna mig själv om att det är ok att vara hemma på förmiddagen, man känner ju ändå den här stressen av att man borde hitta på något vettigt, eller iallafall ut och gå en pw med barnen tvillingvagnen, speciellt när det är sånt fint väder som idag.

MEN, jag är ju faktiskt hemma för barnens skull. Att de ska vara hemma och hinna ta det lugnt hemma och hinna ha tråkigt hemma också. Så nu blir det så att jag städar som en galning och dricker kaffe om vartannat medans barnen hänger runt, leker, härjar, pysslar, grejar, röjer och donar på förmiddagen och sen har vi oftast någon playdate inbokad på eftermiddagen.

Idag så kom bigsis Malin över med bullar vid 12.30 och hämtade Tuva för att hon skulle få leka med sin BFF Erica och jag och Isak åkte in till stan för bebisdate (om man kan kalla två av dem för bebisar fortfarande, haha!) hemma hos Isaks tjej Moa. Super mysigt som vanligt, och riktigt skönt att bara ha ett barn att koncentrera sig på under fikat trots att det var det mer krävande barnet jag hade med mig. ;-)

Sen åkte vi och hämtade Tuva och köpte pizza på vägen hem. Den här mamman var inte upplagd för matlagning idag… Barnen brukar dock inte vara så bra på att äta pizza, så det brukar räcka med att dela vi tre på en pizza (jag tänkte att det inte gör så mycket eftersom vi hade fikat hela eftermiddagen och dessutom skulle ha fredagsmys direkt efter maten…) men idag åt de minsann! Så nu sitter jag och äter fredagsmyspopcorn och försöker bli mätt. Haha!

eae0a37821b211e38c4722000a9f1966_7Tuva i ny tunika från Coolkids.nu. Finns på deras reaavdelning och kostar runt 80:-. :-) Tuva klädde på sig själv fort som attan (vad hände där?! Hon har vägrat klä på sig själv senaste veckorna!) imorse, och såg ut som ovan redan innan jag hade hunnit ur sängen… Misstänker att hon var rädd att mamman skulle ha invändningar på hennes klädval om mamman skulle ha hunnit lägga sig i… ;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *