Fotokursen – första lektionen!

Jag kom på att jag ju glömt skriva om fotokursen jag var på. Det var riktigt, riktig skoj! Men det var mycket teori första gången. Vi gick igenom bländare, slutare, ISO-tal, olika objektiv och vad de här halv automatiska och helt manuella inställningarna står för.

Så blev vi förbjudna att använda alla automatiska inställningar på kameran för all framtid. (Men jag har redan fuskat, fasiken, det är ju SVÅRT att få till bra bilder snabbt annars. Om man bara vill hinna fota Tuva sådär precis NU.)

Men det är ju lite svårt för mig, jag kan ju mycket om vissa saker och ingenting om andra. Bildbehandling tex, det är ju något som jag gör i mitt jobb. Och jag har gått många kurser i Photoshop på gymnasiet till och med. I gymnasiet så gick jag även en 7 veckors fotokurs, inte för att jag lärde mig så mycket och det var trots allt är över 10 år sedan. Men ändå. Jag har ju hört en del, och nu när jag bara fått en förklaring på hur allt hänger samman så greppar man ju det rätt snabbt.

Men det är skoj! Och jag är så glad att jag fick mitt lilla infall och bokade in mig.

Jag testar inställningar på fotokursen och fotar mina anteckningar.

Jag testar mina kunskaper dagen efter och det gick sisådär. Synd på en så söt unge. ;-)

Det här med fotokursen ska verkligen bli hur kul som helst, dock märktes det att man är ovan att sitta i en skolbänk. Myror i rumpan efter en kvart. Haha! Sen så blev kursen uppskjuten två veckor också, så det är först om 3 veckor som andra tillfället kommer att vara. Lite trist då man ju är mest taggad nu.

Nope, nu är det dammsugning som gäller!

Ciao!

2 thoughts on “Fotokursen – första lektionen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *