>En onsdag i Tuvas liv

>

Jämfört med hur mycket jag fotade förut så har jag taggat av lite på den fronten senaste månaderna. Så när Tuva såg kameran imorse och ville fotas så tänkte jag att "Ta mig tusan, den här dagen ska förevigas!".

Sagt och gjort.

Här kommer Tuvas onsdag i bilder:

Tuva ville bli fotad, men jag ska att hon inte fick ha nappen i då. Då var det ju inte riktigt lika kul längre… Men hon tog ju ur den iallafall.

Medans mamman låg på soffan och vilade (flickebarnet skulle ju upp redan vid 05.40!) så byggde barnet lego och ritade. Fast helst ville hon ju att mamman skulle rita ("Jita bomma!" "Jita nusse!" "Jita hjätta!").  Mamman försökte ju kompromissa ("ok, mamma ritar ett hjärta och en nusse, sen får det vara bra" "Ok, en blomma också" "Ok, då mamma ritar TVÅ hjärtan, nussar och blommor, SEN får det vara nog" "Ok… Mamma ritar…") men det märks ju vem som bestämmer här hemma.

Men ibland kan faktiskt mamman stå på sig, tex när Tuva ska äta fil och kastar skeden full med fil på golvet gång efter gång. Då åkte hon ner från stolen och i säng. När jag kikar in efter ett litet tag så sitter det en mycket glad liten tjej och leker så nöjd med sina plastdjur. Jag har så mycket respekt jag.  

(Sängen står upp-pallad med böcker i fram och kuddar under madrassen för att Tuva ska kunna ligga lite högt med huvudet nu när hon vart sjuk. Hennes täcke och kudde har hon lagt ut på soffan. Om det var någon som undrade… Och just det, råttan under sängen är ett mjukisdjur. Det ser ut som något som självdött där, men det är det inte. Hoppas jag. Hehe.)

Till slut tyckte Tuva att det var en bra idé att få i sig lite frukost och det var en mycket glad och duktig tjej som åt ett par skålar med fil ("Mej ocker! Mej ocker!") och ett ägg. Matlusten är defenitivt tillbaka. SKÖNT!!!

Efter att Tuva sovit så kom hennes mormor, morfar och morbror och hämtade oss och sen har eftermiddagen fram tills att det var dags för Tuva att sova spenderats i Funbo. Bilder på det kommer i ett eget inlägg.

När vi kom hem så var Tuva på dåligt humör och satte sig och tjurade i ytterklädersgarderoben ett tag innan hon var tvungen att svira om till nattkläder.

Nu ska jag knåpa ihop ett inlägg med Funbo-bilderna också. Tror att de kan vara en stor efterfrågan på dem (från mamma och Mia, hehe.).

So long!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *