En bättre dag + Karlsson inne

Idag har det vart en bättre dag. Dock inte konfliktfri, men bättre. Jobbigt också när Simon är borta (men i natt kommer han hem!) och man måste ta alla konflikter själv. Uppstigning på morgonen (varför vill hon aldrig upp när vi SKA upp?), allt som krävs att göra för att vi ska komma i väg till dagis (då är minsann Tuva lugn och vill bara ligga och glo på tv), lämna på dagis går viserligen alltid bra men sen ska man hämta igen. Då vill hon varken stanna kvar eller följa med hem.

Ensamstående föräldrar är hjältar!

Men som sagt, idag har det mesta gått smärtfritt åtminståne. Mycket hänger ju på att jag ska ORKA, HA TID och 100% UPPMÄRKSAMHET. Natten till i natt var bättre, Tuva var viserligen orolig men jag flyttade över henne till vår säng tidigt och nu kunde vi ju ha 140 cm för oss själva eftersom (som sagt) pappan är bortrest.

Men min lilla stjärna är ju otroligt duktig också, jag får alltid så himla dåligt samvete efter att jag suttit här och skrivit vilket jobbigt barn hon är och hur jobbigt allt kan vara. Men ibland behöver man häva ur sig lite och helst av allt få lite pepp, och att någon säger att jag är bra (och inte retas som mamma. :-P ).

Men Tuva var så himla rolig idag när vi satt och åt, ungefär så här lät det:

Tuva: Edith (hennes kompis på dagis) har Karlsson hemma.

Jag: Jaha, Karlsson på taket?

Tuva: Nej, en Karlsson inne.

Haha!

Sen höll hon på och bråkade lite när jag skulle klä av henne för att hon skulle duscha, och jag satt mig på golvet och såg väl lite trött ut och sa inget. Då ser man på henne att hon kommer på sig själv och frågar försiktigt ”Mamma, blev du ledsen nu?” och så klappar hon mig på kinden. ”Nej, jag är bara lite trött och du bara tokar hela tiden fast du ska klä av dig”. ”Jaha!” sa hon och klädde av sig. :-)

Sen somnade hon också efter två böcker och bara några gånger behövde jag springa in till henne.

Och sent ikväll kommer my love hem, imorn ska jag på printmässa och sen är det snart helg då det är inflyttningsfest på schemat.

Nu blir det dock thé och The City.

So long!

3 thoughts on “En bättre dag + Karlsson inne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *