Det är bra på Stacken

Jag har ju sagt att jag ska skriva ett inlägg om Tuvas förskola. Men det har tagit sin lilla tid, det är ju så att är man nöjd då säger man det inte lika ofta som när man är upprörd och missnöjd över saker.

Men vi är verkligen super duper nöjda med Tuvas förskola.

Lokalerna är stora, öppna, fräscha och inbjudande för lek. Bara på Tuvas avdelning så har de först en stor ”grovhall” där man kan köra in vagnen och hänga skitiga utekläder, sen har de en stor hall där de har sin egna plats och så. Två toaletter + ett stort skötrum med pottor. Sen har de ett stort rum i mitten, och på varsin sida är det ett ”lekrum” där det finns många, faktiskt fina, leksaker och det andra är ett mer ”utklädningsrum” där det finns massa maskerad/utklädnings grejer. Och ett litet tält. :-)

Det är inte avgränsat in till varje rum utan det är stort och öppet och det sitter massa roliga bilder och egna teckningar osv på väggarna. En spännande miljö att vistas i.

Sen har de även en stor ateljé som de delar med avdelningen brevid.

Gården är stooooooooooor, precis utan för avdelningen är det först en mindre gård (men som ändå är förhållandevis stor) och sen kan man även gå ut på en mycket större gård där det finns större klätterställningar, utkikstorn med en kikare i, roliga ”byggnader” att klättra på och en skogsdunge. Mycket gräsmatta att springa runt på! De har även många cyklar, vagnar och såna grejer. Små ställen där barnen kan plantera saker osv… Jag har svårt att se hur det på någotvis skulle gå att få en bättre gård.

Fröknarna är super gulliga och verkar tycka att deras jobb är skoj. De är påhittiga och gör mycket saker med barnen. De är liksom engagerade och vill att barnen ska utvecklas, inte ”bara” passa dem medans föräldrarna jobbar.

På förskolan finns det 4 avdelningar, 1-2 år, 2-3 år (där går Tuva, Stacken heter den), 3-4 år och sen 4-5 år. Sen flyttar de till nästa avdelning nästa år och då följer fröknarna med. Så om ingen flyttar eller byter dagis så kommer de gå i samma grupp med samma fröknar tills de börjar i förskoleklass. Och varje avdelning är mer anpassad för den ålder som det är där. Som på kotten tex (1-2 år) så är det mer grindar mellan rummen och så. Och i de avdelningarna för större barn finns det ett akvarium i barnnivå.

Vi är iallafall så himla sjukt nöjda, och det är Tuva med. Hon har hittat sina ”bästisar” Edith och ”Labolina” (=Angelina) och de är visst en liten trio som hänger ihop.

Det är aldrig problem att lämna, och trots att hon går längre dagar nu än förut så är hon alltid nöjd, glad och fräsch (vill inte klaga på hennes tidigare dagis nu i efterhand, men där var det ett måste att duscha henne varje kväll för hon luktade så sjukt illa) när man hämtar henne.

Och eftersom det är så bra på hennes nya förskola så känns det ännu mer rätt att vi valde att lämna stan och flytta hit till vårat minihus.

One thought on “Det är bra på Stacken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *