Den underbara familjen kanin och godistrollet

Vi har en ny favoritbok här hemma när det ska läsas innan läggdags. Jag tycker att den är grymt rolig att läsa och Tuva tycker att den är spännande till tusen! Första gången blev hon dock så rädd att hon nästan inte vågade fortsätta lyssna… Men slutet blir ju bra. Kan kanske vara bra att veta. ;-)

Den underbara familjen kanin och godistrollet av Jonna Björnstjerna.

Varför får barn bara äta godis på lördagarna?

Därför att det är den enda dagen i veckan då GODISTROLLET vilar. Alla andra dagar hämtar trollet de barn som äter godis!

Men är detta verkligen sant? Lillebror Kanins pappa påstår det. Men själv går ju pappa och gräver i gottepåsen mitt i veckan utan att det dyker upp något troll. Det där trollet är säkert ett vuxenpåhitt! När pappa lämnar köket klättrar Lillebror upp till godisskåpet. Han andas in den himmelska doften av polkagris, tvekar ett ögonblick, sedan åker godiset in i munnen … Då, o fasa, sträcks ett par lååånga armar in i köket och griper tag i Lillebror – Godistrollet!

Vi köpte från CDON (länk) där kostar boken 99:-.

Och nu står de två andra böckerna ”Den underbara familjen kanin och monstret i skogen” och ”Fru Skräck” på önskelistan. Den första har vi läst hemma hos faster Sara (och det var där jag fick upp ögonen för böckerna).

Godistrollet får 5 av 5 möjliga av mig och Tuva. :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *