Dåligt mammasamvete

Ursch, det blev ingen bra morgon.

I sista sekund fick jag reda på att jag behövde lämna, och när jag lämnar så har jag alltid barnen själv på morgonen och ska få klart både mig och dem på en timme. Och eftersom jag inte visste att jag skulle lämna så hade jag missat att förbereda* kvällen innan.

Vi tar ju alltid hem allt inför helgen, ytterkläder, Isaks vagn som han sover i och sånt. Så allt sånt behövde komma med, plus att de skulle göras iordning och att JAG ska göras iordning.

Jag var en väldigt grinig och stressad mamma den här morgonen, och lämningen blev inte alls bra. Tuva sprang själv över parkering, stora gården, lilla gården och in på öppningsavdelningen innan jag ens kommit ur med Isak och all packning. Eller all packning var det ju inte, Tuva hade glömt sin väska i bilen upptäckte jag när vi kom fram till avdelningen…

Och Isak ville bara bli buren och köra sin vagn samtidigt. Men jag ställde honom på marken utanför, sa till Tuva att kika till honom och sprang på två sekunder till bilen för att hämta Tuvas väska.

Det var så klart skit dumt. En stressad mamma tänker inte alltid så klart…

Isak blev ju helt förfärad av att mamman sprang i väg och låtsas ramlar när en pappa precis kommer och ska lämna sitt barn. Pappan tycker säkert att jag var världens sämsta mamma som lämnar sina barn så där (ogenomtänkt, jag vet, men det var ju inne på lilla gården precis utanför dörren och det tar på rikitgt 2 sekunder att springa till bilen och jag SPRANG) och plockar upp och ska trösta Isak som självfallet blir hysterisk. Han är ju livrädd för främlingar!

Och sen var det ju lätt att lämna. NOT! Isak bara grät och Tuva vart nog lite ledsen över att hon inte gjort rätt när jag skällde på henne för att hon sprungit iväg själv. Och ja, jag var stressad och svettig.

Kändes inte alls bra att åka iväg till jobbet sen. Och inte har det känts bättre under dagen. Ursch så dåligt mammasamvete jag haft hela dagen.

Ni kan göra er mamma galen! ♥

Och inte är det jag som ska hämta dem heller, plus att jag måste handla på vägen hem och jag kommer då att bli ännu senare. Längtar ju bara efter att få mysa och gottgöra för sämsta morgonen ever.

* Förbereda = packa väskor klara, lägga fram kläder åt mig och barnen, + att lägga fram rättytterkläder. Nu skulle det även packas med extra kläder åt lillpojk. Och så ska det bre mackor eftersom de slutat med frukost på dagiset eftersom det ”inte fanns behov”.

2 thoughts on “Dåligt mammasamvete

  1. Det lät jobbigt det där.. Men jag tror att den där pappan säkert vet hur det kan vara ibland. :) men jag fattar vad du menar m dåligt samvete, jag lider oxå av ågren allt som oftast!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *